Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Ekran koji može preživjeti udar čekićem? Previše dobro da bi bilo tačno?

Telefoni.ba

Ekran koji može preživjeti udar čekićem? Previše dobro da bi bilo tačno?

Svi oni koji imaju jedan od skupljih telefona današnjice, strahuju od nenamjernog ispuštanja telefona na beton, pločice i sl. kako se ne bi uništio i polomio. Trenutno je najsnažnije zaštitno staklo na sniženju te je toliko jako i izdržljivo da se ne lomi ni pod udarcem čekića.

Proizvođač kaže kako je staklo ostalo neoštećeno čak i pod ciglama, betonom i šljunkom pomiješanim sa katranom.
Zaštitno staklo, nazvano Rhino Shield je napravljeno od formule polimera i može absorbovati energiju udarca čak do pet puta više od Gorila stakla koje se trenutno koristi na iPhone i Samsung ekranima.

Čak ga ni čelična loptica teška 255 grama bačena sa visine od 48cm nije ni najmanje oštetila. Staklo se može koristiti na iPhone 5, 5S i 5C te nema nikakvog štetnog uticaja na osjetljivost na dodir.

Njegovi dizajneri kažu da Rhino ne ostavlja ljepljive tragove ili balončiće po ekranu jer ima takozvanu oleophobic prevlaku koja ga čini otpornim na otiske i mrlje te ne ostaju tragovi prstiju po ekranu koji nas znaju nervirati.

Verzija za iPhone 4 će biti uskoro dostupna, kao i verzije za ostale telefone. Rhino Shield je finansiran od strane Kickstarter kampanje čije finansiranje završava u martu ove godine, a trenutno je na sniženju po cijeni od 17.99 funti.

article-2429897-1832534400000578-972_634x411

 
Komentariši