Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Dostupan novi iOS 8.1.3

Telefoni.ba

Dostupan novi iOS 8.1.3

Apple je objavio novi iOS Apple softwer za korisnike iPhona, iPada i iPoda. Može se preuzeti preko sekcije za nadogradnju koja se nalazi u postavkama. Novi update sa sobom donosi popravke nekih greškica, poboljšanja u obavljanju zadataka a posebnu pažnju su usmjerili ka tome da smanje prekomjernu upotrebu slobodne memorije potrebne za nadogradnju novog softvera.

Apple je prvo u septembru objavio iOS 8 prije no će na tržište izbaciti iPhone 6 i iPhone 6 plus, a krajem oktobra su objavili 8.1 dodatnu podršku za Apple Pay. Nakon toga, Apple je objavio 8.1.1 nadogradnju u novembru koja je bila usmjerena na poboljšanje performansi za korisnike Iphone-a 4 i iPad-a 2. Zatim, u decembru, objavljen je iOS 8.1.2 koji se fokusirao na popravljanje greški i tonova za pozive.

Najnoviji sotfwer je sada dostupan za sve uređaje koji pokreću iOS 8 uključujući:img_6312

  • iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus
  • iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPad Air, iPad mini 2, iPad Air 2, iPad mini 3
  • iPod touch, peta generacija

 

Korištenje mnogo prostora interne memorije za nadogradnju softwera je bio jedan od čestih problema i pitanja koje su korisnici imali. iOS 8 nadogradnja je bila znatno sporija nego nadogradnja iOS-a 7 iako su u praksi iOS8 korisnici mogli nadograditi softwer sa oko 600MB, dok su se iOS7 korisnici žalili kako je njihov uređaj zahtijevao više od 3GB za nadogradnju.
Iz Apple-a kažu da su dodatno poradili na tome i da najnoviji softwer zahtijeva minimalne resurse interne memorije.

Također testiraju iOS 8.2 za malo kasniju nadogradnju da bi se mogla osigurati podrška i komunikacija između iPhone-a i nadolazećeg Apple Watch-a. Neke bete verzije su već proslijeđene razvojnim programerima kako bi testirali WatchKit i razvijali aplikacije za Apple Watch.

 
Komentariši