Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Da li nas telefon čini depresivnima?

Telefoni.ba

Da li nas telefon čini depresivnima?

Bezbrojna istraživanja su pokazala da možemo biti ovisni o našim smartphonima, a sada najnovija istraživanja pokazuju da nas također mogu učiniti despresivnima. Istraživanje od strane Baylor Univerziteta provedeno je na 346 studenata. Proučavanje je završilo rezultatom da su emocionalna nestabilnost, introvertnost, materijalizam i impulsivnost povezani sa prekomjernom upotrebom smartphona.

Govoreći dalje o istraživanju, znanstvenici su se složili u tome da neprestano provjeravanje e-pošte, društvenih mreža, poruka i drugih smartphone funkcija, zadataka, operacija, može izazvati depresivno stanje.  Korištenjem pametnog telefona neki od nas možda bježe od svakodnevnih briga, ali to zapravo još više povećava takvo stanje.

Istraživanje je  također povezalo upotrebu pametnog telefona sa neraspoloženjem, dekoncentracijom i temperamentnim ponašanjem.

Ako mislite da ovisnost o vašem telefonu ugrožava vaš način života, suočite se sa istinom i isprobajte nedavno objavljenu aplikaciju Instant – Quantified Self koja prati i bilježi vaše navike vezane za telefon i pokazuje koliko puta dnevno otključate i koristite vaš telefon, koje aplikacije najviše koristite i koliko dugo vremena provedete na telefonu.

androidpit-instant-quantified-self

 
Komentariši