Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Call Flash – podesite LED svjetlo da vas obavještava o pozivima i porukama

Telefoni.ba

Call Flash – podesite LED svjetlo da vas obavještava o pozivima i porukama

Sumnjamo da negdje postoji neko ko nikad nije propustio poziv ili poruku. Ponekad se jednstavno ne možete javiti, npr. dok vozite, tuširate se ili kad su vam ruke zauzete. Zatim su tu trenuci kada uopšte ne primijetite da vaš telefon zvoni, vibrira, svijetli i tome slično. Za one koji teško primijete da telefon zvoni ili vibrira, postoji jedan mali trik koji će vam zasigurno pomoći da primijetite vaš uređaj. U nastavku pročitajte kako.

Korak 1: Provjerite svoje postavke

Da biste omogućili ovu opciju, prvo trebate pogledati u postavkama da li je to moguće na vašem Android-u. Samsungovi korisnici bi trebali pogledati pod opcijama Postavke > Moj uređaj > Pristup > Flash obavijest

Bilo koji telefon da koristite, “Postavke” su prvo mjesto gdje trebate pogledati u potrazi za omogućivanjem ove opcije. Ukoliko ne možete podesiti istu, ne brinite se. To možete također uraditi pomoću namjenske aplikacije koja koristi LED blic kao upozorenje da imate poziv.

Korak 2: Preuzmite Call Flash

Otvorite Call Flash. Ona će koristiti LED blic vašeg Androida koji će blinkati, odnosno treperiti svaki put kad budete imali poziv, kad dobijete poruku ili neku drugu obavijest.

Aplikacija je besplatna, dolazi sa mnoštvom opcija i neće vas nervirati sa reklamama.

Dakle, nakon što je preuzmete sa PlayStore-a, pokrenite je i idite na “First Time Settings” (aplikacija je na engleskom jeziku). Zatim ćete kliknuti na “Test Flash” i vidjeti ćete da li se svjetlo upalilo. Ukoliko jeste, možete podesiti da se svjetlo pali kada telefon zvoni, omogućiti zvukove za pozive, poruke i druge obavijesti. Možete podesiti trajanje blinkanja, smanjiti ili povećati, ali možete podesiti i da svjetlo jednostavno bude uključeno sve dok ne uzmete telefon.

Ukoliko imate već od ranije podešene LED notifikacije, možete ih ukloniti na način da odete u meni “Notification Flash Preferences” i izaberete “Flash on Other Notifications”. To će vas prebaciti u Android postavke gdje ćete odobriti aplikaciji Call Flash da pristupi vašim obavijestima. Kada to učinite, kliknite nekoliko puta na “Back” da bi se vratili ponovo u postavke aplikacije.

Sada bi se trebala prikazati lista aplikacija, otvorite je i označite one aplikacije za koje ne želite da se koristi LED.

Također, Call Flash posjeduje opciju nazvanu Sleeping Period. Njen zadatak je da vas ne ometa tokom spavanja, i tada je aplikacija neaktivna. To također podešavate kako god želite.

To bi bilo to. Sada kad imate podešenu Call Flash, manje su šanse da propustite neki bitan poziv ili poruku.
Komentariši