Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Baterija vašeg telefona se prebrzo troši?

Telefoni.ba

9 savjeta za povećanje trajanja baterije vašeg Android telefona

Današnji Android telefoni imaju velike, svijetle zaslone i vrhunske značajke koje koriste puno energije. Evo kako iskoristiti vašu bateriju na najbolji način.
Brojni su čimbenici koji pridonose lošem trajanju baterije na vašem Android telefonu. Tanji uređaji, svjetliji zasloni, brži procesori, više pozadinskog softvera i brže internetske veze uzimaju danak na telefonskim baterijama, zbog čega su kućišta baterija i prijenosne baterije sve popularnije.

S Androidom 6.0 Marshmallow, Google je dodao značajku Doze, koja uspava telefon dok sjedi na stolu, osim hitnih obavijesti (poput tekstualnih poruka) i povremenih sinkronizacija. Ova je optimizacija baterije namijenjena automatskom pojačanju vašeg telefona, ali postoji nekoliko drugih stvari koje možete učiniti kako biste produžili vijek trajanja baterije.

Budući da je ovo Android, opcije kako omogućiti ove usluge ovisit će o mobilnom uređaju, ali trebalo bi ih pokrenuti brzo pretraživanje u postavkama.
Uključite način uštede energije

Mislite li da ćete zapeti u situaciji kada vam je potrebna baterija telefona da traje dulje nego što je to uobičajeno? Prebacite telefon u način uštede energije, koji automatski smanjuje funkcije koje mogu potrošiti bateriju.

Na primjer, na Samsungu Galaxy S10 postoje dvije mogućnosti. Prva ograničava svjetlinu zaslona, ​​brzinu procesora i upotrebu mreže. Drugi smanjuje vaš telefon na samo ključne aplikacije i usluge.
Samsung telefoni nude i održavanje uređaja, kojim se uklanjaju srušene aplikacije, loši dijelovi podataka i druge nečistoće koje mogu zauzeti memoriju na vašem telefonu i usisati energiju.
Wi-Fi je vaš prijatelj
Mrežni podaci mnogo koriste vašu bateriju, zato koristite Wi-Fi kad god je to moguće.

Možete spriječiti upotrebu mobilnih podataka putem isključivanja mobilnih podatkovnih usluga s ploče s brzim postavkama na telefonu. Također možete koristiti način rada u zrakoplovu da biste onemogućili sve značajke podatkovne mreže i uključili Wi-Fi, iako će to poremetiti dolazne pozive i SMS tekstove.

Aktivno praćenje
Značajke poput Bluetooth-a, NFC-a, vidljivosti Samsungovog telefona i usluga lociranja korisne su, ali isprazne bateriju. Ako želite sačuvati bateriju, isključite ih dok vam zapravo ne zatrebaju.
Također vam možda neće trebati program glasovnog asistenta u svakom trenutku. Ako imate instaliran i pokrenut Google Assistant, idite u postavke Asistenta i deaktivirajte ga, što će spriječiti Google Assistant da aktivno sluša i troši bateriju.
Ako imate Samsung uređaj, možete isključiti i značajku Bixby glasovnog asistenta koja dolazi s Android telefonima tvrtke.

Zaslon vam je presvijetao

Zasloni pametnih telefona danas izgledaju sjajno, ali nije iznenađujuće što su oštra rezolucija i bogati pikseli glavni potrošaći baterije. Vjerojatno vam ne treba da vaš uređaj bude postavljen na najvišu postavku. Idite u postavke zaslona i smanjite svjetlinu zaslona; vaše oči i baterija će vam biti zahvalni.

Također biste trebali razmotriti onemogućavanje automatske svjetline, koja se prilagođava na temelju vaših opaženih potreba, ali također može povećati svjetlinu zaslona više nego što treba biti.

Također možete promijeniti koliko dugo zaslon ostaje aktivan. Pod postavkama zaslona na telefonu podesite ga da nakon nekoliko sekundi pređe u crno. I krenite u postavke obavijesti kako biste onemogućili obavijesti iz određenih aplikacija, tako da se telefon ne uključuje svaki put kad se pojavi novo upozorenje.

Preispitajte pozadinu i widgete

Klonite se pokretne pozadine, jer je za prikaz potrebna animacija. Također je dobra ideja ograničiti se na pozadinu s manje boja, jer zaslon će pojesti više energije ako treba pružiti puno različitih boja.

Iako su widgeti primamljivi i prikladni, oni su u osnovi aktivni program koji se koristi već s vašeg početnog zaslona, ​​pa telefon koristi energiju održavajući funkciju aktivnom. Samo recite ne ovim malim dečkima ako je vijek baterije problem.
Utišajte svoj telefon

Telefon koji neprestano pišti i bruji od obavijesti smeta i prazni bateriju, zato ga isključite.

Vaš telefon mora pokrenuti interni motor da zazvoni, što – pogađate – troši energiju. Idite u postavke zvukova i vibracija i smanjite intenzitet vibracija. Ovdje također možete onemogućiti haptične povratne informacije kako ne bi vibrirale kad tipkate ili dodirnete zaslon.

Preuzmite kontrolu nad svojim aplikacijama

Programeri ulažu puno rada kako bi osigurali da njihove aplikacije rade što učinkovitije. Ažurirajte svoje aplikacije što je češće moguće kako biste bili sigurni da imate najbolju dostupnu verziju.
Usprkos tome, ažuriranja aplikacija mogu biti velika, zahtijevajući podatke i trajanje baterije. Stoga bi mogla biti dobra ideja ograničiti ažuriranja aplikacija (i OS-a) na vrijeme kada ste na Wi-Fi mreži. Ili privremeno isključite automatska ažuriranja dok ponovno ne budete u mogućnosti dopuniti bateriju.

Slično tome, možete isključiti i automatsko ažuriranje unutar aplikacija. Možda se vaša aplikacija Instagram automatski osvježava novim sadržajem kad je dostupna. To je izvrsno za praćenje selfieja i prazničnih priča vaših prijatelja, ali to je – pražnjenje baterije. U postavkama telefona možete isključiti opciju automatske sinkronizacije podataka i ručnog ažuriranja tih aplikacija dok ih upotrebljavate za uštedu baterije.
Komentariši