Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Ažurirana SwiftKey aplikacija za iOS – preko 800 novih emotikona

Telefoni.ba

Ažurirana SwiftKey aplikacija za iOS – preko 800 novih emotikona

Još jučer je zvanično objavljeno da je nadograđena SwiftKey aplikacija, odnosno tastatura za iOS. Nadogradnja je sa sobom donijela nove emotikone te će uz to pamtiti koje riječi i fraze najčešće koristite, koje emotikone i kad ih koristite, nudeći vam da lakše pronađete onog kojeg želite upotrijebiti. Nudi preko 800 emotikona koje prikazuje onda kada kliknete na smiley dugme koje se nalazi na dnu tastature. Što češće neki koristite, to će se češće pojavljivati na traci koja predviđa i olakšava korištenje.

Nadogradnja je također donijela mogućnost povlačenja prstima preko slova i tastature za iPad korisnike kako bi napisali određenu riječ. Ta mogućnost je poznatija kao swipe-to-type. Za one koji vole da čuju određeni zvuk  dok tipkaju, sada imaju i tu opciju koja se podešava u postavkama tastature, a zatim se ide na napredne postavke (Keyboard settings > Advanced settings).

Uključuje i podršku za 11 jezika: bugarski, hrvatski, grčki, hindliški (hibrid engleskog i hindskog jezika), islandski, indonezijski, ruski, latvijski, srpski, slovački i turski. Također su poboljšane performanse i ispravljene greške.

Swiftkey možete besplatno preuzeti sa App Store.

swiftkey-note-ios-app-3


 
Komentariši