Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Asus ZenFone C

Telefoni.ba
SPECIFIKACIJE
Asus ZenFone C

Najnoviji doprinos u povećanju dostupnih modela dala je tvrtka Asus koja je predstavila novi ZenFone C.

Asus nije previše eksperimentisao s izgledom kučišta, pa je novi model po tom pitanju skoro indentičan starom. No na prvi pogled se ipak mogu primijetiti veće dimenzije uređaja 136,5x67x10,9 milimetara, koje su prvenstveno uzrokovane većim IPS zaslonom koji sada ima dijagonalu od 4,5-inča. Veća dijagonala ne znači nužno i veću rezoluciju, ona i dalje iznosi 480 x 854 pixela.

Kada je upitanju procesor i dalje je riječ o Inetelovom dvojezgrenom procesoru Atomu Z2520 čije jezgre radi pri brizini od 1,2 Ghz.

U ponudi neće više biti model s internom memorijom od 4GB, već će jedini model imati 8 GB storage-a. ZenFone C podržava i microSD memorijsku karticu proširivosti do 64GB.

zenfone-6-9 Asus-Zenfone-4-image

Ovaj model se neće ubrajati u prvi izbor ljubitelja selfija, jer mu prednja kamera ima rezoluciju tek 0,3 MP, dok zadnja kamera ima 5 MP i LED blic.

Ipak Asus je napredovao s novim modelom i to po pitanju baterije. Naime za razlike od ZenFone 4 modela koji je bio
opremljen baterijom kapaciteta 1200, odnosno 1600 mAh, novi ZenFOne C ima kapacitet baterije od 2100 mAh.

ZenFOne C u startu dolazi s KitKat Androidom koji je po običaju nadograđen Asusovim ZenUI korisničkim sučeljem. U prodaju bi trebao stići vrlo brzo po cijeno od 97 američkih dolara, a podataka o globalnoj dostupnosti uređaja još nema.
Komentariši