Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Apple-ov novi rekord

Telefoni.ba

Apple-ov novi rekord

 

Apple je prije nekoliko sati izvijestio o fiskalnoj zaradi i zauzeo je vrh sa isporučena 73 miliona svojih iPhone primjeraka u posljednjoj četvrtini 2014-e godine. Krajem 2013-e godine, Apple je prodao 51 milion primjeraka. U 2014-oj godini su na tržište krenuli sa telefonima većih dimenzija, tačnije sa iPhone-om 6 i iPhone-om 6 Plus koji imaju po 4.7 inča i 5.5 inča za razliku od 5s i 5c koji su imali po  5. Ovim potezom je Apple na igru izazvao mnoge druge Android telefone koji su također dostigli visoku cifru.

Što se tiče iPad-a, tu je prodaja u blagom padu. Ogromna zainteresovanost za nove iPhone modele je potisnula prodaju svih tableta, uključujući i iPad. Prošle godine, Apple je prodao 21.4 miliona, 5 miliona manje u odnosu na ’13-u godinu. Što se tiče ove godine, za prvu četvrtinu predviđaju prodaju od 10.1 milion iPad-a.

Iz Apple-a su još rekli podatak da su u posljednja 3 mjeseca 2014-e godine svakog sata prodavali po 34.ooo iPhone telefona. Prosječna cijena koju su kupci plaćali za iPhone bila je 687$, do 50$ više u odnosu na 2013-u godinu zahvaljujući iPhone-u 6 i 6 Plus.  Svakako ogroman uspjeh za Apple.


 
Komentariši