Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Aplikacija koja automatski prevodi tekst dok ga tipkate (iOS)

Telefoni.ba

Aplikacija koja automatski prevodi tekst dok ga tipkate (iOS)

Translate Keyboard Pro nažalost nije besplatna. Košta 1.99$ ali za funkcije koje obavlja, vrijedna je plaćanja. Prevodi sa oko 30 izvornih jezika na otprilike 80 drugih jezika koje odaberete. Međutim, samo korištenje u početku može biti malo zbunjujuće. U par sljedećih koraka ćemo vam pokušati pobliže objasniti kako funkcioniše.

 1: Instalirajte Translate Keyboard Pro, zatim odobrite njeno korištenje i pokretanje na telefonu ili tabletu, posebno obratite pažnju da dopustite apsolutni pristup aplikaciji.

2: Otvorite bilo koju aplikaciju koja zahtijeva korištenje tastature a zatim pokušajte kucati bilo šta. Kada se pojavi tastatura, pritisnite i držite ikonu globusa koja se nalazi u donjem lijevom uglu a zatim prstima pređite preko tipkovnice i pustite.

translate-keyboard-pro-select.jpg

3:  Nakon toga trebate izabrati svoj izvorni jezik. Kliknite na obojeni krug lijevo od space tipke i izaberite vaš jezik na kojem ćete pisati. Nakon toga kliknite na Target Language i izaberite jedan od 81-og dostupnog jezika na koji želite prevoditi tekst koji budete kucali. Zatim idete na tipku za podešavanja da vas vrati na prethodnu stranicu. Ako se spustite niže, primijetiti ćete još neke opcije, poput izgleda pozadine. Taj izbor prepuštamo vama.

4: Sada privedite obavljeni posao kraju i vratite se na tastaturu, kliknite na dio za pisanje i počnite. Nakon što ste otkucali željeni tekst, pritisnite tipku za prevođenje koja se nalazi u desnom donjem uglu tastature.

I to bi bilo to. Ne zaboravite da TKP također nudi i obratno prevođenje, odnosno sa nekog drugog, stranog jezika na vaš izvorni. Samo selektujte tekst i kopirajte ga, a zatim pokrenite tastaturu te u desnom gornjem uglu pritisnite tipku koja izgleda poput backspace-a. Zatim se pojavljuje vaš kopirani tekst. TKP bi trebao automatski da prepozna na kojem jeziku je napisano, te ispod toga kliknite na prevođenje. To je sve.

 

translate-keyboard-pro-settings.jpgKomentariši