Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Android telefoni sa najboljom baterijom

Telefoni.ba

Android telefoni sa najboljom baterijom

Po kojim kriterijama birate telefon? Po kameri, brzini, vodootpornosti? Mnogi biraju telefone sa dobrom baterijom i to im je najvažnije što traže od telefona. Ako ste se pitali koji to Android telefoni u posljednje vrijeme imaju veoma dobru bateriju, sada ćete to i saznati.

 

LG G3

LG G3 je jedan od telefona sa najboljom dugotrajnosti baterije kad se uzmu u obzir specifikacije. Baterija ima kapacitet 3.000mAh, ekran QHD LCD od 5.5 inča, procesor Snapdragon 801 i 3GB RAM-a. Ovo ga čini uređajem visokih performansi, ali je LG osigurao dugo trajanje baterije, čak i do 2 puna dana ukoliko ne koristite previše zahtjevne aplikacije, ne igrate konstantno igrice i sl. Ako uzmemo u obzir ogromni ekran, a želite da gledate filmove i igrate igrice u HD-u, onda će baterija izdržati 1 dan. U poređenju sa konkurencijom – LG G3 je fantastičan.

 


 

HTC One (M8)

Mnogo je korisnika HTC-a, a najviše zbog vjerne baterije. Iako nije dostigla nivo baterije LG G3 i ima niže specifikacije, komplet HTC M8 je još uvijek jedan od boljih Android uređaja što se tiče baterije.
2.600 mAh baterije napaja Full-HD ekran od 5 inča i Snapdragon 801 procesor. Ovaj procesor je sada vidno poboljšan, a to se definitivno očituje i u trajanju baterije. Tokom normalnog korištenja, HTC One (M8) će izdržati bez dodatnog punjenja više od jednog dana.


 

Samsung Galaxy S5

Samsungov odlični Galaxy S5 je sjajan izvršitelj operacija u svim segmentima, ne samo što se tiče baterije. Baterija od 2800mAh je izmjenjiva, odnosno može se vaditi i mijenjati. Njegov Super AMOLED ekran od 5 inča zahtijeva manje baterije nego ekrani konkurenata, ali to nije sve. Galaxy S5 dolazi sa načinima za štednju baterije poput Ultra Power Saving koji pomažu da baterija izdrži dodatnih nekoliko sati, ili čak dana.


 

 

Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3 ima bateriju 3.000mAh, vidno manju nego prethodna Xperia Z2. Međutim, ono što je ključno je kako je Sony optimizirao hardwer. Xperia Z3 sa svojom baterijom može izdržati 2 dana, ali pošto je telefon vodootporan to znači da se baterija ne može vaditi. S obzirom na RAM od 3GB, Snapdragon 801 procesor i ekran od 5.2 inča, baterija je više nego odlična.


 

 

Huawei Ascend Mate 7

Huawei Ascend Mate 7 je jedan od telefona sa najvećom baterijom kapaciteta 4,100mAh! Ova baterije je definitivno potrebna s obzirom na Full-HD ekran od 6 inča i osmojezgreni procesor Hisilicon kirin 925. pored sjajnih specifikacija, uređaj će izrdržati oko dva dana normalnog korištenja, a tu će pripomoći i načini za štednju baterije (Smart ili Ultra). Za sada je Huawei Ascend Mate najbolji na tržištu ako se gleda kapacitet i trajanje baterije.

 


 

 
Komentariši