Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Android aplikacije za brže pretraživanje

Telefoni.ba

Android aplikacije za brže pretraživanje

Mnogo puta se iznerviramo ukoliko na učitavanje neke stranice čekamo dugo. U pokušaju da to spriječe i ubrzaju čitav proces, mnogi developeri su pokušali da razviju aplikacije koje bi stale u kraj tom problemu. Međutim, nekolicina ih je donekle uspjela, te vam u nastavku teksta predstavljamo neke koje mogu pomoći i ubrzati sufranje internetom. Izdvojili smo one koje ne zahtijevaju rootovane telefone.

 

Internet Booster & Optimizer

Internet Booster & Optimizer je aplikacija za Android koja dolazi sa nizom

komandi koje pretraživaču daju prednost nad ostalim aplikacijama koje

također koriste internet u isto vrijeme.

Ukoliko zaustavi jednu aplikaciju, pretraživač će dobiti na brzini. Ono što zapravo radi jest da pauzira sve druge aplikacije koje crpe internet i usporavaju konekciju, zatim čisti RAM i memoriju osiguravajući pretraživač koji koristi svu preostalu brzinu.

Internet Booster ima preko 500.000 preuzimanja.

 


 

 

Faster Internet 2X

Faster Internet 2x ide zgodnim putem da dobije što veću brzinu od 3G i 4G mreže.
Aplikacija je razvijena korištenjem posebnih skripti za programiranje koje mogu čak  do dva puta ubrzati internet pretraživanje te nudi bolje iskustvo. Radi dobro i na rootovanim telefonima, a i na onima koji to nisu. Ima od 1 milion do 5 miliona preuzimanja.

Još jedan pozitivan podatak je da se reklame koje se pojavljuju mogu isključiti.

 


 

 

Internet Speed Booster

Internet Speed Booster je aplikacija jednostavna za korištenje i još jednostavnijeg izgleda. Koristi jedinstveni algoritam koji može povećati brzinu pretraživanja samo jednim klikom vašeg prsta. Dizajniran je na taj način da besprijekorno radi na rootovanim i non-rootovanim telefonima.


 

 

Free Internet Speed Booster

 

Free Internet Speed Booster je još jedna aplikacija koja nudi svoju pomoć onda kad vam uspori internet konekcija. Ubrzava je od 40% do 80% tako što zaustavlja sve druge aplikacije koje rade u pozadini i na taj način dodatno usporavaju internet te balansira između paralelnih konekcija.


 

 

Internet Speed Master

Internet Speed Master je solidna aplikacija koja služi svrsi, sa oko 1 milion instalacija. Prilagođava TCP/IP postavke podešavajući sistemske datoteke kako bi poboljšala brzinu interneta na Android uređaju. Preporučujemo da odradite backup vašeg uređaja prije no odlučite da isprobate ovu aplikaciju.


 

3G Speed Booster

Ovo je aplikacija manje veličine koja vam pomaže da dobijete maksimum od svoje 3G konekcije. Skenira sve aplikacije koje rade u pozadini i koriste internet, zatim ih deaktivira da bi omogućila
duplu brzinu pretraživanja vašem Androidu.

 

 


 
Komentariši