Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Android 5.0 uz Google Now izvršava glasovne naredbe za svjetiljku, Wi-Fi i Bluetooth

Telefoni.ba

Android 5.0 uz Google Now izvršava glasovne naredbe za svjetiljku, Wi-Fi i Bluetooth

Sve do nedavno, svi Android korisnici koji su htjeli koristiti svjetiljku na svom telefonu, morali su je prethodno preuzeti sa Google marketa ili koristiti onu već predviđenu od strane proizvođača. Međutim, za korisnike koji već imaju nadogradnju Android 5.0 sada mogu koristiti svjetiljku jednostavno izgovarajući komande za paljenje i gašenje svjetiljke koristeći Google Now glasovnu naredbu. Još neke komande koje se mogu glasovno narediti su uključivanje i gašenje Wi-Fi povezivanja te Bluetooth-a.

Pored primanja audio naredbi i informacija za svaku komandu, pojavljuje se i Google Now kartica koja omogućava da brzo promijenite izvršavanje naredbe koju ste zapovijedili. Druge komande poput isključivanja/uključivanja Airplane načina, svjetline, jačine zvuka i sl. još uvijek ne funkcionišu na taj način. Čak i pored toga što će Google odraditi vaš zahtjev, također će vam se prikazati postavke kako biste i ručno mogli podesiti opcije.

Postoji još jedan razlog zbog kojeg KitKat korisnici željno iščekuju Lollipop. Kada jednom dobijete nadogradnju na Lollipop, poželjeti ćete odmah da uklonite popularnu “Brightest Flashlight free” aplikaciju za koju se zna da prijavljuje lokaciju i jedistveni identifikator uređaja trećim stranama uključujući i oglasne mreže.
Komentariši