Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Android 5.0 Lollipop za Galaxy S5 i S4 stavljen na čekanje

Telefoni.ba

Android 5.0 Lollipop za Galaxy S5 i S4 stavljen na čekanje

Samsung, kao i većina mobilnih kompanija, zauzeta je puštanjem nove verzije Androida 5.0 Lollipop na svoje vodeće telefone. U svemu ovome za očekivati je da će biti raznih kašnjenja, pogotovo na mnogim uređajima u različitim regijama. Kako se pokazalo, Samsung u Norveškoj ima više problema sa svojim update paketima za Galaxy S4 i S5, nego što je to uobičajeno.

Android 5.0 Lollipop trebao je biti ugrađen na oba uređaja kako je i planirano, međutim pojavili su se neki problemi i Samsung je bio prisiljen da update za ova dva uređaja stavi na čekanje. Ovo je bilo neophodno nakon što se više vlasnika uređaja požalilo na poteškoće sa Android 5.0.

Prijavljene su razne smetnje na telefonu, prekid raznih aplikacija, uključujući i aplikaciju Telefon i Kontakti koji su često činili telefon neupotrebljivim. Padovi telefona su uticali i na aplikaciju alarma što, kao što znate, može biti vrlo iritantno.

Čini se da novi update uzrokuje usporeno ponašanje telefona općenito. Razlozi za probleme koji se javljaju mogu biti brojni. Predstavnici Samsunga u Norveškoj su svjesni problema i rade na tome da se isti uklone.
Komentariši