Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

AirDroid 3 sada još bolji

Telefoni.ba

AirDroid 3 sada još bolji

Novo ažuriranje AirDroida je donijelo još bolje mogućnosti poput odgovaranja na pozive ili poruke direktno s vašeg računara.

Prije no pređemo na stvar, prvo da se upoznamo sa samim preuzimanjem i korištenjem AirDroida. Aplikaciju trebate preuzeti sa Google Marketa na svoj Android mobilni telefon ili tablet, zatim na vaš računar skidate desktop verziju. AirDroid možete koristiti i direktno sa njihove web stranice, ali za mnogo bolje iskustvo i više mogućnosti, mnogo je bolje kad koristite desktop. Morate kreirati AirDroid račun ukoliko ga već nemate, i na desktop i na mobilnu aplikaciju, logovati se i pratiti korake. Aplikacija na telefonu će tražiti pristup vašim podacima i nekim notifikacijama, što je važno za nove dodatke i mogućnosti koji su došli zajedno sa posljednjim ažuriranjem.

 

airdroid-3-notifications-2.jpg

 

Jedna od najboljih novih AirDroid-ovih osobina je što sve obavijesti sa telefona prikazuje na desktopu. Na taj način vidite apsolutno sve: Instagram lajkove, napomene s kalendara, email-ove, notifikacije sa Facebook-a i mnogo više bez da tražite i uzimate svoj telefon.

Možete izabrati koje notifikacije želite da vam dolaze na desktop a koje ne. Kada vam dođe obavijest, zadrži se nekoliko sekundi a zatim nestane. Tu je i zvuk za notifikacije kojeg možete naknadno isključiti ukoliko vas bude nervirao.

Poruke i telefonski pozivi

Notifikacije za pozive i poruke imaju dodatna svojstva. Pored toga što možete vidjeti ko vam šalje poruku ili vas zove, također možete odgovoriti na poziv ili poruku direktno sa desktopa. Za obavljanje razgovora jedino što će vam trebati jesu slušalice.

Ukoliko ne želite odgovoriti na poziv, možete ga jednostavno odbiti i također poslati automatsku poruku zašto se ne možete javiti.

 

 

 

Screen mirroring, ali samo za rootovane telefone

Druga zanimljiva značajka je mogućnost da posmatrate svoj Android zaslon preko računara. Ova mogućnost, koja se naziva AirMirror je još uvijek beta i radi samo na rootovanim telefonima koji pokreću Android 4.0 i više, ali ipak ne radi na Lollipopu, bar ne još.

Koristeći AirMirror, možete pregledati svaki dio vašeg telefona, podešavanje, igre, aplikacije itd., i to sve sa vašeg monitora.

 

Ukoliko koristite AirDroid preko web stranice možete pristupiti svim vašim sačuvanim podacima, datotekama, slikama i sl. Također možete praviti screenshot snimke, koristiti kameru i slikati.

A ako još niste, svakako isprobajte AirDroid i sve njegove sposobnosti putem desktopa i web stranice.
Komentariši