Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Adobe Lightroom konačno i za Android korisnike

Telefoni.ba

Adobe Lightroom konačno i za Android korisnike

Adobe je nedavno na Google Play Store postavio svoj popularni uređivač slika – Lightroom za sve Android uređaje koji pokreću Jellybean i kasnije nadogradnje. Da biste koristili aplikaciju, treba vam i Adobre Creative Cloud licenca, koju možete dobiti za 10$ mjesečno.
Lightroom Mobile je za iPhone i iPad korisnike dostupan već od juna 2014-e godine, ali i Android i iOS verzije su apsolutno iste, bez ikakvih dodataka ili nedostataka. Obje aplikacije vam omogućavaju da editujete RAW fajlove na svom telefonu koristeći ono što Adobe naziva “Smart Previews”, zatim sinkronizujete promjene na PC ili Mac verziju Lightroom-a gdje je pohranjena cjelokupna verzija datoteka.

Čitava RAW datoteka zauzima oko 25 do 30MB. Lightroom koristi manju rezoluciju slika da bi sačuvao memoriju i brže obavljao vaše zadatke. Bez ikakvih problema možete preuređivati svoje slike, podešavati kontrast, dodavati boje, osvijetljenje, sjene, koristiti razne efekte i slično.
Nakon što završite sa obradom fotografije, automatski je možete podijeliti na Facebook-u, Twitter-u ili bilo kojoj drugoj društvenoj mreži. Međutim, Adobe Lightroom nije podešen i za korištenje na tabletima. Iz Adobe-a kažu da rade na tome ali da ne znaju okvirno kada će sve biti spremno i za tablete.
Komentariši