Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

8 razloga zašto je Android bolji nego iPhone

Telefoni.ba

8 razloga zašto je Android bolji nego iPhone

Android i iOS su dva najpopularnija operativna sistema, ali samo jedan može biti pobjednik. Danas vam donosimo 8 razloga zašto je po našem mišljenju Android bolji nego iPhone.

Play Store je veći i bogatiji sadržajem nego App Store

U 2014. godini, Play trgovina je pretekla Appleov App Store po broju aplikacija dostupnih za preuzimanje. Sada možete skinuti 1.4 miliona aplikacija na Play Storeu, u odnosu na još uvijek znatnih 1,2 milijuna aplikacija u App Storeu.

Tko bi pomislio da će u samo nekoliko godina, Android Market koji je bio pun slabo optimiziranih aplikacija i gomilu malwarea iscvjetati u slavnu današnju Trgovinu Play?

androidpit-google-play-store-update-version-5-2


 

Android je prilagodljiviji

Dok su neki korisnici vrlo zadovoljni jednostavnošću koju nudi iOS,  drugi žele da telefon i njegov izgled prilagode sebi onako kako oni to hoće.

Android uređaji vam dozvoljavaju mijenjanje bilo koje stavke telefona koja uključuje izgled ekrana, pozadine, pokretanja, tastature, imate mnoštvo launchera i tema da instalirate te razne druge igračkice. Ako ste dobili CyanogenMod, možete jednostavno odbaciti sve nepotrebne značajke koje dolaze predinstalirane na vaš telefon.

AndroidPIT-CM11-Themes-Holofied


 

Micro-USB punjači su svuda oko vas

iPhone punjači su namijenjeni samo za punjenje iPhonea i iPada. Većina punjača za Android dolaze sa micro-USB priključkom te je veća vjerovatnoća kad prespavate kod druga ili negdje drugo van kuće, da ćete pronaći punjač koji može poslužiti i vama da dopunite bateriju, dok ćete za iPhone morati čekati da se vratite kući.

514691_BB_00_FB.EPS_1000


 

Svako za sebe, sudeći po potrebama i finansijama, može pronaći Android telefon

Trebate jak, izdržljiv, vodootporan telefon koji možete ponijeti na brdski biciklizam ili ronjenje? Uzmite Sony Xperiu Z3.  Želite telefon koji nije pretrpan Google aplikacijama i uslugama? Onda izaberite OnePlusOne. Odličnu kameru? Samung Galaxy Note 4.

Android vam pruža mnoštvo izbora, a to nam se najviše sviđa.

flagships_2014_7


 

Ne morate koristiti iTunes

Apple je pionir kada je u pitanju dizajn hardwera i softwera, ali iTunes koji je potreban za prebacivanje muzike sa telefona na računar i obrnuto je bespotreban i samo stvara nered. Deinstalacija istog je također noćna mora do te mjere da je Apple objavio opširne upute kako u potpunosti ukloniti iTunes.

Android korisnicima iTunes nije potreban, prijenos pjesmi se jednostavno vrši između računara i telefona. Još jednostavnije je da se muzika sinhronizuje automatski nego da je prenosite ručno. Probajte aplikacije poput iSyncr.

music-android


 

Memorija se može prošiti sa microSD karticama

MicroSD kartice mogu duplo, troduplo ili četveroduplo povećati kapacitet vašeg telefona za malo para, te se zaista čudimo zašto svi Android telefoni nemaju ulaz za te kartice. Kada je riječ o Iphoneu, nijedan iPhone nikad nije imao mogućnost širenja memorije. Ukoliko vam zatreba mnogo više memorije nego što vaš iPhone ima, možete je dobiti samo uz kupovinu drugog iPhonea.683787733_985


 

Koristite Android kao Flash Drive

Ukoliko želite spremiti neke podatke a nemate internet pristup ili nešto što bi vam pomoglo u prenosu podataka, u tom momentu će vas spasiti Flash Drive. Samo ga prikopčajte u telefon i prebacujte što god želite: dokumente, pjesme, slike, itd. iOS nema ovu mogućnost još uvijek.

sandisk-otg


 

Možete vaditi i mijenjati bateriju

Nemaju baš svi Android telefoni ovu mogućnost, ali većina svakako ima. Jedan od nedostataka svih pametnih telefona je što im je baterija poprilično nejaka i vremenom postaje sve slabija, ali uvijek možete kupiti novu i zamijeniti je veoma jednostavno. Što se tiče mijenjanja iPhonove baterije, moguće je, ali je poprilično osjetljiva procedura.you-can-add-a-bigger-battery-to-most-android-phones-the-iphones-back-isnt-removable


 

Koje je vaše mišljenje?
Komentariši