Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

7 razloga zašto vaš telefon neće da se upali

Telefoni.ba

7 razloga zašto vaš telefon neće da se upali

Ako ste se ikad pitali zašto vaš telefon odjednom neće da se pokrene, znajte da niste jedini. Čak se i profesionalcima koji se bave telefonima čitav život isto dešava. Stvari jednostavno ponekad izmaknu kontroli i vaš telefon ne reagira. U nastavku teksta pročitajte kojih su 7 najčešćih razloga zbog kojih telefon ne može da se upali i šta trebate u tim trenucima učiniti.

Prazna baterija

Možda će vam zvučati kao da se šalimo s vama, ali zaista postoje korisnici koji jednostavno zaborave napuniti bateriju telefona koji se nakon određenog vremena ugasi i nemoguće ga je upaliti dok se ne stavi na punjač. Ukoliko niste sigurni da vaš telefon ima dovoljno baterije, stavite ga na punjenje. Ponekad morate sačekati nekoliko minuta nakon što priključite punjač kako bi telefon dobio dovoljno baterije za pokretanje sistema. Svakako provjerite i ispravnost punjača.

 

Telefon je uključen, ali ekran nije?

Ovo je sljedeća mogućnost u kojoj mislite da telefon radi, a ekran je i dalje crn. Najlakši način da to provjerite je da ugasite telefon, a zatim ga ponovo upalite. Trebali biste čuti ton koji je uobičajen za podizanje sistema ili vibriranje. To bi značilo da je telefon u funkciji i da se pali, ali da imate problem sa ekranom. U tom slučaju, posjetite servisera kako bi otklonio problem.

Ispustili ste telefon ili pokvasili?

Ovo je jedan od najčešćih razloga zašto telefon ne može da se pokrene. Ako vam je prije par trenutaka ispao na tvrdu površinu ili možda u vodu, imati ćete par problema. Ako vam je telefon ispao u vodu, ne pokušavajte ga odmah upaliti jer ćete napraviti još veći problem i trajno oštetiti vaš uređaj. Upute šta činiti kad pokvasite telefon možete pronaći na našoj stranici ovdje. Ukoliko ste ga ispustili na beton ili neku drugu površinu koja je prouzrokovala oštećenje, telefon ćete morati odnijeti na popravak.

Pojavljivale su se greške, a zatim se telefon isključio?

Ako ste primijetili neke čudne stvari na vašem telefonu, poput rušenja aplikacija, restartovanja ili nešto posve drugo što nije uobičajeno, vjerovatno imate neki problem sa softwerom koji se može popraviti zamjenom firmwera. Također probajte uraditi vraćanje telefona na fabričke postavke. Ukoliko niste stručni na tom polju, potražite pomoć profesionalaca koji se bave tim poslovima.

Baterija je nabubrila ili procurila?

Jedan od čestih problema zbog kojih telefon neće da se upali je opet vezan za bateriju telefona. S vremena na vrijeme provjeravajte u kakvom stanju je baterija telefona jer vrlo često baterija može da procuri te tako nanese štetu vašem telefonu. Ukoliko pronađete oštećenja na bateriji, otiđite i kupite novu te je zamijenite.

Vaš punjač ili USB ne radi?

Nekad kad ne možete upaliti vaš telefon, nije problem u telefonu. Ponekad vaš kabal za punjenje, adapter ili čak zidna utičnica mogu biti krivci, pa provjerite da li radi drugi USB kabal, neki drugi punjač ili ipak provjerite neku drugu utičnicu u kući prije nego što okrivite svoj telefon.

Da li se prikazuje samo logo?

Ako se vaš telefon upali, ali ne makne dalje od podizanja sistema i prikazivanja njegovog loga, to je ono što se naziva “bootloop”. To znači da će se vaš telefon upaliti, ali će sistem ostati zaglavljen na logo ekranu. To možete pokušati riješiti tako što ćete ga formatirati ili očistiti predmemoriju.

 

Jeste li imali neka slična iskustva?


 

 
Komentariši