Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

6 stavki koje ćete isključiti na vašem Samsung uređaju

Telefoni.ba

6 stavki koje ćete isključiti na vašem Samsung uređaju

Da Samsungov TouchWiz dolazi sa autentičnim postavkama i karakteristikama, koje se ne mogu pronaći na drugim uređajima, je sasvim sigurno. Telefoni kao što su Galaxy S5, Galaxy Note 4 ili Galaxy Alpha, dolaze upravo sa ovim ugrađenim postavkama i opcijama. Mnoge od njih su korisne, ali postoje neke stvari koje ćete vjerovatno selektivno isključiti.

 

U nastavku pročitajte koje od šest postavki nas „ubijaju“ pri korištenju Samsung telefona.

 

  1. Zvuk kapljice pri dodiru
  2. Samsung “Whistle” notifikacija
  3. Prečica za S Voice
  4. “My Magazine” na početnom zaslonu
  5. Zvuk pri ključanju zaslona
  6. Pretrpana galerija

 

samsung-disable-1

1. Bloop. Bloop. Bloop. Pri prvom pokretanju novog Samsung telefona, ovo je što ćete ćuti svaki put kad dodirnete ekran. Ova pomalo iritantna stvar, može biti isključena u Postavkama pod opcijom Sound/Zvuk.


 

 

samsung-disable-2

2. Čak i ako nikad niste posjedovali Samung telefon, velike su šanse da ste se upoznali sa jedinstvenom Samsung „Whistle“ notifikacijom. Ovu postavku možete promjeniti kroz: Postavke > Zvuk > Notifikacije.


 

 

samsung-disable-3

3. Samsung lični asistent se dosta poboljšao od kako se prvi put pojavio na Galaxy S3. Ukoliko ga ne koristite toliko često, dvostruko pritiskanje Home tipke može se pretvoriti u noćnu moru.  Ovu postavku možete isključiti tako što ćete pokrenuti “S Voice”, zatim putem Postavki isključiti opciju pokretanja “S voice” putem Home tipke.


 

 

samsung-disable-4

4. Na zadatom TouchWiz launcheru, prelaskom desno, lijevo, većina početnih ekrana će učitati Moj magazin, Samsungov Flipboard čitač. Ako ga koristite, super. Ako ne, pritiskom na prazni prostor početnog zaslona i otvaranjem Postavki, poništite opciju pokretanja Flipboard čitača.


 

samsung-disable-5

5. Ukoliko vam je podešeni zvuk zakuljučavanja zaslona previše veseo, promjenite ga kroz: Postavke > Zvuk > Zvuk za zaključavanje zaslona.


 

 

samsung-disable-6

6. U vašoj galeriji slika, pronaći ćete sadržaje sa aplikacija  Dropbox, Facebook i Picasa, kao i sve što se nađe na vašoj lokalnoj memoriji i SD kartici. Obično je to sve konfigurisano prvim pokretanjem uređaja. Ako imate tonu fotografija u vašem Cloud spremniku ili na društvenim mrežama, možda ne želite da sve sve ove stvari  trpaju zajedno. U stvari, ako imate dovoljno fotografija putem vaših različitih računa, galerija vam može znatno usporiti. Kako biste spriječili da se to desi, otvorite Postavke u vašoj galeriji, i označite  sadržaje koje želite da budu prikazani.

 
Komentariši