Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

5 stvari koje svi trebaju imati podešene na Android telefonu

Telefoni.ba

5 stvari koje svi trebaju imati podešene na Android telefonu

Ukoliko koristite Android uređaj, nebitno da li je to Nexus 5 ili Galaxy Note 3, postoji mnogo zanimljivih stvari koje možete podesiti poput zamjenskih launchera, aplikacija svih veličina i vrsta, LED obavještenja te mnogih trikova i savjeta koje možete naći na internetu i sl.  Međutim, postoji pet jednostavnih koraka koje bi svaki korisnik Androida trebao odraditi na svom uređaju, a u nastavku teksta pročitajte koji su to.

1. Podesiti Android Device Manager

Android Device Manager je odlična stvar koja vam pomaže da otkrijete i pratite gdje se nalazi vaš izgubljeni ili ukradeni telefon, da ga zaključate, učinite da glasno zvoni kako bi otkrili gdje je tačno u vašoj blizini, izbrišete njegov cjelokupni sadržaj te čak učinite da prikazuje poruku na ekranu upućenu onome ko ga je pronašao ili ukrao. Ovo je definitivno prva stvar koju svi korisnici trebaju podesiti i odraditi, jer ne znate kad možete požaliti što to niste na vrijeme učinili.AndroidPIT-LG-G-Flex-2-Google-Settings-Security (1)

 

Dopuštenje za Android Device Manager ćete najprije omogućiti u Google postavkama u opciji pod nazivom Sigurnost/Security. A također morate isto učiniti i u postavkama vašeg telefona gdje ćete omogućiti da Android Device Manager bude administrator telefona tako što ćete zakačiti kvakicu odmah pored Android Device Managera.AndroidPIT-LG-G-Flex-2-Android-Device-Manager


 

2. Poboljšajte Wi-Fi

Da li ste znali da u Google Chrome postavkama možete podesiti potrošnju vaših mobilnih podataka i time uštediti vaše vrijeme i novac? Niste? Većina korisnika to ne zna, ali to možete učiniti tako što ćete otvoriti Chrome, zatim otići na postavke te na smanjenje potrošnje podataka, odnosno na Reduce Data Usage ukoliko vam je telefon podešen na engleski jezik i jednostavno podesite opciju.

AndroidPIT-Chrome-browser-settings-reduce-data-usage

Također, da li ste znali da vaš telefon ima opciju izbjegavanja loše i nestabilne Wi-Fi konekcije? Otiđite u Wi-Fi postavke, zatim na naprednu Wi-Fi optimizaciju koju ćete uključiti kako biste smanjili potrošnju baterije dok je Wi-Fi uključen. Kad ste već tu, odmah zakačite kvakicu na izbjegavanje loše konekcije kako vam se baterija ne bi dodatno trošila pokušavajući da se spoji na nekvalitetnu konekciju.

AndroidPIT-Wi-Fi-Advanced-Settings-Wi-Fi-Optimization


 

3. Aplikacija Pushbullet

Ne postoji mnogo aplikacija koje bi svi trebali koristiti, s obzirom na različite ukuse, potrebe i navike. Ali aplikacija Pushbullet je drugačija. Za nju smatramo da bi je ama baš svi Android korisnici trebali imati.AndroidPIT-Pushbullet-nav-drawer-options

Uz Pushbullet možete dijeliti linkove sa telefona na vaš tablet, sa računara na telefon ili sa vašeg telefona na sve ostale uređaje. Također vas obavještava o SMS porukama i pozivima ukoliko ste za računarom, a telefon vam nije u blizini te možete datoteke i sav sadržaj, koji se nalazi na telefonu, veoma jednostavno dijeliti direktno između svih uređaja koje imate.

pushbullet-01


 

4. Uštedite vrijeme uz NFC

Iako ste već NFC fan, postoji mnogo korisnika koji uopšte ne znaju šta je  NFC i ne shvataju kako funkcioniše, a zaista je fascinantan. Jednostavni klik može upariti vaše Bluetooth slušalice sa telefonom, prenositi sav sadržaj sa vašeg starog telefona na novi i još mnogo toga. Ako još niste isprobali sve njegove moći, obavezno to učinite.

galaxy-nexus-nfc

Postoji jedan momak koji je ugradio NFC čip u svoju ruku tako da više nikad nije morao otključavati svoj uređaj. Ne morate ići toliko daleko ali neki savjeti i trikovi u vezi NFC-a bi vam zaista mogli promijeniti način korištenja telefona i uštediti vam vrijeme.


 

5. Zaključavanje ekrana

Želite li da onaj ko slučajno dođe u posjed vašeg telefona ima pristup svim vašim intimnim i privatnim podacima? Ukoliko ne želite, obavezno podesite zaključavanje ekrana. Možete podesiti pristup telefonu uz kucanje PIN-a, otiska prsta, crtanjem uzorka itd., zavisno od opcija koje vam nudi vaš telefon. Jednostavno izaberite postavke, zatim opciju sigurnost te zaključavanje ekrana gdje ćete podesiti željeni način ključanja i otključavanja.

AndroidPIT_Galaxy-S5-LG-G3-Finger-Scanner-Knock-Code


 

 
Komentariši