Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Lg Display predstavio smartphone zaobljenog zaslona

Telefoni.ba

Lg Display predstavio smartphone zaobljenog zaslona

Na ovogodišnjem CES-u (Consumer Electronics Show), LG-jev zaštitni znak su apsolutno krivulje, lukovi, zakrivljen dizajn, nazovite kako god želite. LG Display je predstavio smartphone čiji zaslon je produžen na ivice, odnosno blago savijen prema rubovima sa obe strane. Nešto slično smo već vidjeli kod Galaxy Note Edge-a, samo što je Samsungov uređaj za razliku od LG modela, zaobljen tek sa jedne strane.
U pokušaju da ode korak dalje, LG se odlučio da ovaj put dizajnira uređaj, odnosno zaslon koji će biti povijen sa obe strane.

 

Sa rezolucijom od samo 720p, plastični HD OLED displej od 6 inča na svojim ivicama ipak nije mnogo vješt. Njegovi zaobljeni rubovi služe kao uski dodatni zaslon na kojem korisnici mogu pomicati sadržaj ili nešto kliknuti ukoliko je to potrebno. Npr., mogu se vidjeti propuštene obavijesti te pristupiti brže najčešće korištenim aplikacijama.
Potražnja za ovim LG-jevim uređajem više nije slaba kao što je bila prije par mjeseci.
Međutim, ovaj model bi trebao ukazati na najveću slabost Galaxy Edge-a: opravdati njegov privlačni izgled sa korisnim opcijama za zaobljene krajeve, a to znači zadati težak zadatak razvojnim programerima mobilnih aplikacija, ukoliko im je u interesu da ovo postane daleko bolji uređaj.

Iz LG Display-a kažu da je telefon spreman za masovnu proizvodnju iako mu još nisu dodijelili adekvatni naziv. Zato ne bismo trebali biti iznenađeni ukoliko prve verzije za korisnike budu spremne već prije Mobile World Congressa koji će se održati u martu.

 
Komentariši