Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Nokia X – Utisci

Telefoni.ba

Nokia X – Utisci

 

 

Direktor Nokie je uživo predstavio novu Nokiu X koja je već dostupna dok će Nokia X+ i Nokia XL biti dostupne u aprilu.

Nokia X je začuđujuće lagana i ugodna za držanje u ruci. Boje, oblik, pozadina, home dugme neodoljivo podsjećaju na Asha 501.

Nokia X podržava dual-SIM i moguće je ukloniti bateriju i poklopac. Tipke za jačinu zvuka i tipka za gašenje/paljenje se nalaze na desnom rubu, jack za slušalice (3.5mm) je na vrhu a port za Micro-USB se nalazi na dnu. Na pozadini se ne nalazi ništa osim kamere, bez bljeskalice.

Na Nokia X telefonu nećete pronaći niti jednu Android aplikaciju, čak ni Google Mape, nego samo vlastite Nokijine aplikacije. Vec instalirane aplikacije su  Skype, Viber, Vine, Opera Mini, Facebook, BBM, Twitter, WeChat i nekoliko EA i Gameloft igrica.

Ekran je veličine 4.0 inča, podržava multitouch do 2 prsta. Memorija se moze proširiti do 32GB uz microSD, integrisana memorija je 4GB. Što se tiče kamere, nije oduševljavajuća, tek 3.15 megapixela te ne posjeduje sekundarnu. Ovaj telefon pokreće Android OS, v4.1.2 (Jelly Bean) zajedno sa Qualcomm MSM8225 Snapdragon procesorom.

Posjeduje standardnu Li-Ion bateriju 1500mAh, koja u stand-by načinu može izdržati 408 sati, za vrijeme neprestanog razgovora vijek joj je do 13 sati i 20 minuta, a neprekidno mozemo slušati muziku do 26 sati.

 
Komentariši