Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

10 odličnih smartphonea sa ekranom ispod 5-inča

Telefoni.ba

10 odličnih smartphonea sa ekranom ispod 5-inča

Gotovo svi današnji high-end pametni telefoni dolaze sa 5-inčnim ekranom. I dok je većina nas zadovoljna s tim, neki korisnici i dalje preferiraju telefone manjih ekrana za svakodnevnu upotrebu. Predstavit ćemo vam listu pametnih telefona, sa veličinom ekrana ispod 5-inča. Svi navedeni telefoni su dostupni na tržištu, a poredani su od najjeftinijeg do najskupljeg.

 

Nokia Lumia 635

Ovo je posljednji Lumia smartphone koji na sebi nosi brend Nokie (noviji modeli nose brend Microsofta). Za svoju cijenu, Lumia 635 je odličan smartphone, sa LTE konekcijom, Windows Phone 8.1, 4.5-inčni IPS ekranom sa 480 x 854 pixela, quad-core Snapdragon 400 procesorom i prilično izdržljivom 1830mAh baterijom. Dolazi sa 512 MB RAM-a, ali je Windows Phone optimiziran za dobar rad s tom veličinom. Lumia 635 se može nadograditi na Windows 10, iako vjerovatno neće dobiti sve karakteristike koje novi OS nudi.

 

centera-820x420

 

Moto G LTE

Ovo je prva generacija Moto G telefona sa 4.5-inčnim ekranom (druga generacija telefona, po veličini ekrana, se ne uklapa u ovu kategoriju). Ovaj telefon će uskoro biti nadograđen sa novim Android Lollipop, i odličan je izbor za one koji ne žele potrošiti previše novca na novi smartphone.

 

moto-g-4g-lte-2014

 

 

Blu Vivo Air

Blu je Američka kompanija sa sjedištem u Miamiu, a telefoni ove kompanije, su preimenovani modeli, izvorno pravljeni od strane kineskih proizvođača. Ali to nije nužno loša stvar. Blu Vivo Air (preimenovani Gionee Elife S5.1) nudi raznovrsne dodatke. Sa 5.1 mm, Vivo Air je jedan od najtanjih pametnih telefona na svijetu. Dolazi sa 4.8-inčnim ekranom i 720 x 1280 pixela.

 

screenshot-blu-vivo-air

 

HTC One (M7)

HTC-ov bivši vodeći pametni telefon dolazi sa 4.7-inčnim ekranom.

 

 

htc-one-sense-6-wall

 

Galaxy S5 Mini

Galaxy S5 Mini nudi neke od karakteristika koje se mogu naći na regularnom Galaxy S5, uključujući vodotpornost i skener za otisak prsta. Dolazi sa 4.5-inčnim ekranom, slabim procesorom (Exynos 3470 ili Snapdragon 400 na nekim modelima).

galaxy-s5-mini-11-2_0

 

Samsung Galaxy Alpha

Sa svojom debljinom od 6.7 mm, Galaxy Alpha dolazi sa metalnim okvirom, prilično kompaktanim sportskim 4.7-inčnim ekranom i 2GB RAM-om, i po svom izgledu, možda jedan od najboljih Samsungovih telefona ikad.

samsung-galaxy-alpha

 

Xperia Z3 Compact

Xperia Z3 Compact je jedan od najboljih pametnih telefona marke Sony. Unatoč svojoj maloj veličini, ovaj vodootporni telefon, posjeduje gotovo sve karkteristike regularnog Z3, uključujući i Snapdragon 801 procesor, 20.7 MP stražnju kameru. 4.6-inčni ekran savršen je za one koji nisu ljubitelji velikih ekrana.

sonyXPERIAz3COMPACT_2

iPhone 5s

iPhone 5s je posljednji Appleov 4-inčni uređaj sa 640 x 1136 pixela. Star je već godinu i po dana, ali je idalje u kategoriji premium telefona, sa možda malo visokom cijenom, počev od 549 dolara.

wireless_hero

BlackBerry Passport

BlackBerry Passport dolazi sa Qwerty tastaturom i ekranom osjetljivim na dodir, veličine 4.5-inča sa 1440 x 1440 pixela. Passport je telefon jedinstvenog izgleda sa cijenom od 599 dolara.

BlackBerry-Passport-first-look

 

iPhone 6

iPhone 6 je jedan od najboljih iPhonea do sada. Njegov 4.7-inčni, 750 x 1334 pixel, ekran, približio ga je većini Android modela, u pogledu veličine ekrana. Gledajući na prodanost ovog uređaja, izgleda da iOS korisnici to dosta cijene. Naravno nisu svi spremni platiti 649 dolara ili vise, ali oni koji to jesu, su očigledno su zadovoljni sa svojom kupovinom.

iPhone_6_PLUS_preview_MG_1875
Komentariši