Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

10 najboljih telefona koji uskoro dolaze na tržište

Telefoni.ba

10 najboljih telefona koji uskoro dolaze na tržište

Već su procurile vijesti i specifikacije telefona koji još nisu ugledali svoje svjetlo dana, ali to ne znači da uskoro ni neće. Naime, u narednih par mjeseci očekujemo ne dobre, nego odlične telefone koji će nadmašiti sve ostale prethodnike. Sa HTC One M8, iPhone 6, iPhone 6 Plus, Nexus 6 i Galaxy S5 modelima smo se susreli tokom prethodne godine i ono što je sigurno je da su izvanredni, ali naravno njihove kompanije uvijek mogu mnogo bolje poput poboljšanja QHD ekrana, DSLR kvalitetne kamere, 4K video, Snapdragon 810, itd. U nastavku teksta pogledajte kojih 10 smo izdvojili i kad se očekuje njihovo pojavljivanje.

 

 

1. HTC One M9

DHTC One M9atum predstavljanja: 1. mart

Što se specifikacija ovog modela tiče,
svakako se očekuje mnogo bolji audio nego što ima M8, kao i nadogradnja snage procesora, memorije i rezolucija
ekrana koja treba da bude veća od 2560 x  1440 piksela, nipošto niža.

 Android telefoni su još uvijek u potrazi za čarobnom formulom koja će kameru učiniti izuzetno dobrom i kvalitetnom, a HTC je zaista na dobrom putu.
Vjerujemo da će biti žestoka konkurencija iPhone telefonima, a pogotovo u kategoriji fotografija i snimaka.
Uskoro ćemo saznati kako će izgledati novi HTC i koje tačno specifikacije će posjedovati.


 

2. Samsung Galaxy S6

SamsungDatum predstavljanja: 1. mart

Specifikacije Galaxy S5 i Alpha modela pokazuju u kojem pravcu Samsung ide sa novim Galaxy S6 koji će očigledno po svemu sudeći biti jedan od najjačih i najboljih telefona uskoro na tržištu. Očekujemo da bude tanak, zakrivljen, metalan i ne plastičan kao dosadašnji Samsungovi predstavnici, savršenu rezoluciju te naravno 64-bit CPU i Android Lollipop.

Kao i HTC M9, Samsung S6 će također biti predstavljen 1. marta.


3. iPhone 6S/7

iPhone

Datum predstavljanja:  septembar, 2015

  Septembar ipak nije zasigurno određen kao mjesec puštanja u      prodaju novog iPhonea, ali pošto je svaki prethodni iPhone    predstavljen u tom periodu, također i sljedećeg nasljednika  očekujemo u isto vrijeme.
Od novog modela sigurno očekujemo  extra snažno safirno zaštitno staklo kao i mnogo bolje specifikacije  nego one što smo vidjeli kod 6 i 6 Plus.

Ne bismo voljeli da promijene dizajn, ali DSLR kameru i bolji kvalitet svakako da očekujemo.


 

 

4. LG G4

LGDatum lansiranja:  maj, 2015

 LG G3 nas je impresionirao, ali svakako očekujemo da njegov nasljednik bude još bolji i fascinantniji. Korekcije u smanjivanju ekrana na 5.3 inča će zasigurno olakšati njegovo korištenje te bismo voljeli da vidimo fleksibilnu tehnologiju kao što je kod LG G Flex 2.

Kamera od 20.7MP o kojoj kruže glasine će biti veoma dobro prihvaćena, a svakako da očekujemo promjene i u dizajnu, npr. metalni okvir. Bolju bateriju također želimo vidjeti na novom G4 te zaista jedva čekamo maj da vidimo šta je LG ovaj put pripremio.


 

5. Sony Xperia Z4

Mogući datum lansiranja: mart, 2015

Sony XperiaIpak postoji šansa da Sony ne predstavi svoju Xperiu Z4 na nadolazećem Mobile World Congressu, 1. marta. Bez obzira na to, ono što želimo je da nas Sony obraduje novim savršeno brzim procesorom i nadograđenom kamerom. Naravno da je 4K video dobrodošao, dok je QHD ekran neki logični potez kojeg bi Sony ovaj put trebao odigrati. Dizajn hardvera bi također bio nešto što bi moglo osvježiti Xperiu, kao npr. manje oštri uglovi i vitkiji oblik nije mnogo.


 

6. Samsung Galaxy Note 5

Predviđeni datum predstavljanja: oktobar, 2015

Samsung Galaxy Note

Da li će Note 5 biti Samsungov prvi telefon koji će podržavati 4K UHD ekran? Ne bismo se bunili protiv rezolucije od 2160 x 3840 piksela ili 746ppi gustine, čak i ako trebamo čekati do oktobra kako bismo držali u rukama najnovijeg člana Samsung Galaxy porodice.

Spremni smo na ekran od 6 inča i bolju verziju stylus olovke.

 


 

 

7. Novi Nexus

NexusPredviđeni datum predstavljanja: oktobar, 2015

Što se novog Nexusa tiče, svakako da očekujemo da vidimo novi Lollipop koji izgleda i radi dobro, a što se izgleda tiče, nadamo se da će biti jednostavniji za rukovanje nego što je to njegov prethodnik. Šta mislite i o senzoru za otisak prsta? Sve to Nexus treba da posjeduje kako bi se koliko-toliko mogao izboriti sa nadolazećom konkurencijom.

 


 

8. Microsoft Lumia 1030

Predviđeni datum: septembar, 2015

Microsoft

Čekamo nasljednika Lumie 1020 od 2013. godine i sad je konačno vrijeme da Microsoft preuzme stvar u svoje ruke. Slika koja je u javnost procurila početkom ovog mjeseca pokazuje da će se iščekivanje okončati ove godine, ali ne prije prve polovice.
Ukoliko je Lumia 1030 zaista na putu, možda će biti vrijedna prebacivanja sa Androida ili iOSa na Windows Phone. Preostaje nam samo da čekamo prve specifikacije i dojmove.


 

9. Moto X+2

Predviđeni datum: septembar, 2015

Moto XMoto X je poprilično dobar model, a X+2 bi trebao biti još bolji. Šta zaista želimo vidjeti su iste, ali naprednije funkcije Motorole, aktivni ekran (Active Display), dobra cijena, stand-out ekran i neka unutrašnja poboljšanja su nešto što bi svakako nova Motorola trebala imati.

 


 

 

10. OnePlus 2

Predviđeni datum puštanja u prodaju: juli – septembar 2015

OnePlusNe znamo mnogo o OnePlus2 ali ono što znamo uključuje nisku cijenu kao i njegov prethodnik što ga automatski stavlja na visoko mjesto naše liste telefona na koje treba posebno obratiti pažnju. OnePlus One ima odlične, visoke razine specifikacija u odnosu na njegovu nisku cijenu te stoga nešto slično očekujemo i sa nasljednikom OnePlus 2. Predviđamo nadogradnju Androida 5.0 Lollipop na OnePlus line-up čak sa novim OxygenOS ROM-om, koji bi sada mogao biti privlačniji više nego ikad prije.

Svakako da ćemo sačekati još vremena dok se objelodani predstavljanje ovog modela, a to bi trebalo da se desi negdje između jula i septembra.

Komentariši