Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

10 najboljih sportskih igrica (iOS, Android)

Telefoni.ba

10 najboljih sportskih igrica (iOS, Android)

Današnje mobilne sportske igre su kombinacija dobre grafike i jednostavnih kontrola što vam omogućava da lahko uzmete svoj telefon ili tablet i uskočite u avanturu. Koju god vrstu sporta da preferirate, zasigurno je možete pronaći u marketu na iOS ili Android uređaju te zaigrati virtuelno. Izdvajamo njih nekoliko:

NBA 2K15 (Android, iOS) ($7.99)

NBA 2K15 ima sasvim dobru grafiku i igru na terenu, uključujući
NBA2k15_w_450

Career  način  koji vodi igrače kroz lige sve dok ne postanu superzvijezde. Pored Career načina igre, na raspolaganju imate još Quick Play način za igranje protiv drugih timova, dok npr. nedostaje igra na asfaltu ili igra po sezonama. Kako god, igra je sasvim solidna za košarkaške fanove koji žele košarku zaigrati i van terena, u domu na svom mobilnom uređaju.

 

NHL 2K (Android, iOS) ($7.99)

Prošlo je mnogo od posljednje 2K hokej mobilne verzije, pa je nova izrazito dobrodošla. Poput NBA 2K15, NHL također nudi solidni Career način za igrače da kreiraju svog vlastitog hokej igrača koji će ih voditi kroz lige sve dok ne postane prava hokejaška zvijezda. Uz Career način igre, tu je još i Mini-Rink način za brze 3 na 3 igre. Nedostatak sezona je i u ovoj igri malo razočaravajući dio ali sve u svemu ova igra je poprilično dobro hokejaško iskustvo.

 

Madden NFL Mobile (Android, iOS) (Besplatno)

Ova igra je zanimljiv mix američkog fudbala i taktičke igre sa kartičnom kupovinom za nadogradnju i poboljšanje vašeg tima.  Madden NFL nudi takmičenje po ligama i sezonama, događaje uživo i izazove da dodatno začini stvari. Također u okviru igrice postoji i market, odnosno dio za kupovinu extra igrača za bolji tim te još neke dodatne stvari.

 

Football Heroes Pro Edition (iOS) (Besplatno)

Dok je Madden NFL mix arkadne igre i simulacije, Football Heroes Pro Edition je definitivno arkadno iskustvo koje podsjeća na Tecmo Bowl i NBA Jam. Kontrole su jednostavne, a super potezi i cartoon stil čini igru zabavnom i osvježavajućom.

Također možete igrati protiv svojih prijatelja u multiplayer načinu preko Wi-Fi i Bluetooth veze.

 

MLB Perfect Inning (Android, iOS) (Besplatno)

MLB Perfect Inning nudi realističnu sportsku igru i pruža igračima brojne načine igre. Kako igrač napreduje, tako zarađuje poene kojima može kupovati nove igrače ili nadograditi već postojećeg.

 

Virtua Tennis Challenge (Android, iOS) ($4.99)

Virtua Tennis Challenge dopušta da izaberete između 50 igrača i pomognete im da postanu najbolji svjetski igrač tenisa. SPT World Tour način igranja vam postavlja izazov da dosegnete prvo mjesto natjecajući se svaki dan na teniskom turniru. Možete se odlučiti na igranje brzih utakmica ili pak igranje sa vašim prijateljima.

 

Real Racing 3 (Android, iOS) (Besplatno)

Real Racing 3 nudi izvanrednu trkačko i vozačko iskustvo što se tiče igrica ovog tipa. Izaberite jedno od najsavremenih auta današnjice i odvezite se na vožnju očaravajućim trkačkim stazama. Igra uključuje brojne načine igre, od vremenskog ograničenja, ravne brze ceste do unikatnog Time Shift Multiplayer načina. Također imate razne izazove sa konstantim osvježavanjem i ubacivanjem novog sadržaja poput automobila, događaja i sl.

 

Motorsport Manager (iOS) ($2.99)

Kao menađer tima, tvoj zadatak je da izabereš pravog vozača, uložiš u svoju mašinu i odlučiš koja bi bila najbolja taktika za trku. Igra ima dobru grafiku sa jednostavnim apstraktnim nagibima i efektima. Sadrži i mnogo opcija za nadogradnju vašeg tima. Trenutno je dostupna samo za iOS ali očekuje se uskoro i na Androidu.

 

FIFA 15 Ultimate Team (Android, iOS) (Besplatno)

FIFA 15: Ultimate Team je posljednje izdanje od Electronic Arts kompanije i zasigurno pruža igračima mogućnost da naprave svoj tim iz snova. U Ultimate team načinu igrači počinju sa limitiranim igračima sa kojima zarađuju poene da bi skupili i u svoj tim doveli svjetske najbolje fudbalere.

Football Manager Handheld 2015 (Android, iOS) ($9.99)

Football Manager Handheld serija ima veoma dobru zarađenu reputaciju kao fantastično detaljna sportska simulacija koju nastavlja da gradi. Igrači upravljaju svojim fudbalskim timovima, odlučuju o rasporedu igrača na terenu, taktici i razmjeni igrača. Nova poboljšanja nude jos detaljniji nadzor igrača i uspješnost tima. Nažalost nije besplatna ali je ipak vrijedna svakog dolara.

.
Komentariši