Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Xiaomi najavio Mi A1: Android One sa odličnim specifikacijama i cijenom!

Telefoni.ba

Xiaomi najavio Mi A1: Android One sa odličnim specifikacijama i cijenom!

Već neko vrijeme nismo ništa čuli u vezi sa Android One, ali firma Xiaomi je to promijenila. Prije par dana, objavili su na Twitteru tease o telefonu sa dual kamerom, a kako su svi i sumnjali – radi se o Android One telefonu Xiaomi Mi A1 (A1 = Android One, kontaš?).

Prema svemu što  je poznato za ovaj model, možemo reći da se kompanija Xiaomi baš potrudila da učini ovaj telefon što primamljivijim. Radi se impresivnom uređaju, po još impresivnijoj cijeni. Krenimo od hadrverskih specifikacija: A1 dolazi opremljen Snapdragon 625 čipsetom sa osmojezgrenim procesorom i Adreno 506 grafikom. Sve to će lijepo da izgleda na 5.5 inčnom FHD IPS ekranu sa Corning Gorilla Glass zaštitom, a sa 4GB memorije i 64GB pohrane, sigurno neće biti trzaja i usporavanja, a da biste još više zavoljeli svoj Xiaomi Mi A1, on dolazi sa dual 12MP kamerom koja podržava dvostruki optički zoom, te selfi-kamerom od 5MP i baterijom od 3000/3080mAh, koja se puni na USB-C port. Vrijedi spomenuti i hibridni dual-SIM/microSD slot, te podršku za sve bitne vrste mobilnih mreža, a naravno na raspolaganju ćete imati i senzor otiska prsta, infracrveni port, pametno pojačalo za audio reprodukciju, te bijelo notifikacijsko LED svjetlo.
Telefon će biti dostupan u Crnoj, Zlatnoj i Ruža-zlatnoj boji. Najavljena cijena je oko $234!

Dizajn telefona je veoma profesionalan i elegantan, a crna verzija ima dodatni sloj zaštite kako vam po telefonu ne bi ostajali otisci prstiju.

Osim odličnog hardvera i strašne cijene, Xiaomi se pohvalio izvanrednoim kamerama. Navodno ćete s ovim telefonom imati DSLR iskustvo slično fotografisanju pomoći iPhone-a, a uz njih će biti mnoštvo softverskih dodataka kako bi vaše slike bile interesantnije i kvalitetnije. Osim toga, Xiaomi Mi A1 dolazi sa “čistim” Android sistemom, što znači da vaš telefon neće biti pretrpan nepotrebnim aplikacijama.

Dakle ovaj telefon, sa svim što nudi i cijenom koja je izvanredna, ima velike šanse da se probije do samog vrha tržišta. A ako ste uzbuđeni zbog svega što ste saznali, ne morate dugo čekati jer će isti već 12. Septembra biti dostupan na Mi.com
Komentariši