Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Uskoro ćete moći postavljati fotografije na instagram i bez mobilnog telefona!

Telefoni.ba

Uskoro ćete moći postavljati fotografije na instagram i bez mobilnog telefona!

Uskoro, korisnici popularnog Instagrama će dobiti još jednu mogućnost postavljanja slika, videa i priča. Do sada, za to ste morali koristiti aplikaciju. Sada ćete moći to da uradie i sa mobilnog web-browsera na vašem telefonu.

Iako su ovo uzbudljive vijesti, postoje i određena ograničenja. Korisnici koji budu koristili pretraživač umjesto aplikacije će biti ograničeni time šta mogu postaviti i kakve dodatne opcije uređivanja imaju. Moći ćete samo postaviti “mirne” fotografije, a od dodatnih opcija su samo dostupni natpisi i nekoliko boja. Video neće biti dozvoljen, kao ni “šaranje”, stickeri, ankete.

Ova mogućnost će biti dostupna veću narednih nekoliko sedmica.

Uprkos tome što se radi o dosta skromnom načinu uploada, svejedno je korisna novost. Ovo će pomoći korisnicima koji ne mogu ili ne žele da instaliraju aplikaciju, a svejedno žele da postaju na Instagram.

 

Telefoni.ba TRIK:

Za naše čitatelje, donosimo i način da koristite instagram na svom pretraživaču na PC-u ili laptopu.
Naime, kada otvorite https://www.instagram.com/ u svom pretraživaču, pritisnite dugme F12 na tastaturi i otvoriće vam se tzv. “developer tools” meni.
Pri vrhu istog možete birati načni prikaza (mobilni i web), pa odaberite mobilni i učitajte stranicu ponovo (F5). Kliknite na sliku ispod, da vidite kako ovo izvesti.

Čestitamo, sada možete koristiti Instagram web kao i na mobitelu!

Napominjemo, F12 dugme otvara Developer Tools na Chrome, Firefox i Internet Explorer browseru. Izgled menija se razlikuje, ali princip je isti.
Komentariši