Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Stigla je nova nadogradnja za Sony Xperia XZ Premium uređaj!

Telefoni.ba

Stigla je nova nadogradnja za Sony Xperia XZ Premium uređaj!

Nova nadogradnja se trenutno pojavljuje na Sony Xperia XZ Premium uređajima, donoseći nove sigurnosne stabilnosti uz ispravke grešaka na kameri. XZ Premium je bio prvi Sony telefon koji je prošlog mjeseca nadograđen na Android 8.0 Oreo, a sada se čini kako kompanija namjerava da ga održava kada je u pitanju i bezbjednost.

To je zato jer nova nadogradnja donosi Novembarske sigurnosne ispravke Androida. Ovo je još samo objavio Google za svoje Nexus i Pixel uređaje početkom ove sedmice, tako da se Sony veoma dobro pokazao na djelu.

Nova nadogradnja rješava i problem sa kamerom, jer laserski autofokusni senzori ne funkcionišu kako je predviđeno na dual-SIM verziji XZ Premium modela. Kada preuzmete nadogradnju, vaš telefon će automatski preći na 47.1.A.5.51 verziju, sa ranije 47.1.A.3.254 verzije. Android verzija je i dalje 8.0.0 naravno – 8.1 je dostupna samo u beta verziji za Google uređaje u ovom trenutku. Nova nadogradnja za XZ Premium već je dostupna u većem dijelu regiona, tako da ako ste vlasnik istog, možda da pokušate pritisnuti to Check For Updates kako biste je dobili.
Komentariši