Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

”Stari” smartphoni, ali i dalje TOP uređaji

Telefoni.ba

”Stari” smartphoni, ali i dalje TOP uređaji

Ukoliko želite kupiti dobar smartphone, ali su vam najnoviji uređaji dosta skupi, razmislite o kupovini njihovih prethodnika, koji su izašli godinu ili dvije ranije.

A evo i liste uređaja koje bi izdvojili kao veoma dobre, a koje su trenutno sigurno u nešto povoljnijem cijenovnom rangu:

Motorola Moto G (2015. g.)

Ovo je jedan od najprodavanijih Motorolinih uređaja. Dolazi sa displejom od 5 inča, kamerom od 13 MP-a, te 2 GB RAM, a cijena mu je oko 200 dolara.

Moto-G-2015-launch-01

HTC One M8

Telefon kojeg je HTC predstavio 2014. godine, ali je i dalje u pitanju jedan odličan uređaj. M8 posjeduje ultrapixel kameru od 4 MP-a, displej dijagonale 5 inča, uz 2 GB RAM-a i bateriju kapaciteta 2600 mAh.

MOB1804

Huawei Honor 5X

Kučište ovog uređaja je u potpunosti izrađeno od metala. Telefon posjeduje i skenr otiska prsta, displej ima dijagonalu od 5,5 inča, a dolazi sa 3GB RAM i kamerom od 13 MP-a, dok energiju crpi iz baterije kapaciteta 3000 mAh. Trenutno se može kupiti po cijeni od oko 200 dolara.

huawei_honor_5x

LG Nexus 5X

Jedan od novijih Nexus smartphona. Nudi odličan hardver i veoma dobar softver. Pošto su ovo Google uređaji, oni po običaju prvi dobijaju nove nadogradnje Androida. Dolazi sa displejom veličine 5,2 inča, uz kameru od 12 MP-a, te 2 GB RAM-a, a cijena mu je oko 350 dolara.

lg-nexus-5x-3

OnePlus X

Uređaj veoma mlade kompanije za proizvodnju smartphona, ali se pokazao kao pun pogodak. Dolazi sa AMOLED ekranom, uz kameru od 13 MP-a, a na raspolaganju mu je 3 GB RAM-a. Jedan ovakav telefon košta oko 250 dolara.

one plus x
Komentariši