Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Sony Xperia XA2 Ultra uređaj se krio iza kodnog naziva H4233!

Telefoni.ba

Sony Xperia XA2 Ultra uređaj se krio iza kodnog naziva H4233!

Još u septembru, naredni Sony pametni telefon za 2018. godinu je imao prikazane specifikacije koje su se pojavile na benčmarku. Međutim, do sada smo imali samo kodni broj modela, odnosno H4233. Iako je to samo po sebi izgledalo kao uređaj više srednje klase, uvijek je dobro znati kako će se uređaj tačno zvati.

U ovom slučaju, H4233 će se prodavati kao Xperia XA2 Ultra, nasljednik XA1 Ultra modela koji je lansiran u maju ove godine. Zvanična potvrda njenog imena dolazi putem SIRIM-a, certifikacionog tijela za proizvodnju u Maleziji, koje je izvijestilo kroz svoje dokumente.

XA2 Ultra uređaj bi mogao da bude predstavljen na MWC u februaru, pošto je tamo i njegov prethodnik postao zvaničan. Prema spomenutom spisku specifikacija sa benčmarka, novi model će pokretati Qualcommov Snapdragon 630 čipset, uparen sa 4GB RAM-a i 64GB interne memorije. Imat će 6-inčni 1080p ekran uz 16: 9 omjer, zadnju kameru od 21 megapiksela i 16-megapikselnu selfie kameru, a uređaj će imati Android 8.0 Oreo od prvog dana.
Komentariši