Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Preklopni Samsung Galaxy Fold je stvarnost: Ima 6 kamera i koštat će 2000 eura

Telefoni.ba

Preklopni Samsung Galaxy Fold je stvarnost: Ima 6 kamera i koštat će 2000 eura

Samsung je konačno i zvanično predstavio dugoočekivani preklopni smartphone. Uređaj koji stiže pod nazivom Galaxy Fold predstavljen je isti dan kada i Galaxy S10 modeli, a očekuje se da u prodaju krene za dva mjeseca.

Galaxy Fold imat će eksterni displej veličien 4,6 inča, te unutrašnji preklopivi displej veličine 7,3 inča (kao neki prosječni tableti). Veliki unutrašnji displej omogućava trostruki multitasking, pa ćete istovremeno moći koristiti WhatsApp, Microsoft Office i Youtube.

Ovaj sjajni uređaj pokretat će Snapdragon 855 čipset, a na raspolaganju će imati i čak 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije. Galaxy Fold će snagu crpiti iz dvije baterije, koje zajedno imaju kapacitet snage 4380 mAh.

Čitav uređaj ima čak 6 kamera. Od toga se tri nalaze na polešini, jedna na prednjoj strani, te dvije unutra, tako da bio sklopljen ili ne, uvijek možete koristiti neku od kamera. Naravno, sve ovo ne možete dobiti baš jeftino, pa će oni koji žele imati ovaj uređaj morati izdvojiti oko 2000 dolara na području SAD-a, odnosno vjerovato oko 2000 eura za tržište Evrope.
Komentariši