Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Predstavljeni Honor 20 i Honor 20 Pro: Četverostruka kamera i Kirin 980 čipset

Telefoni.ba

Predstavljeni Honor 20 i Honor 20 Pro: Četverostruka kamera i Kirin 980 čipset

Huawei je svoj brend podigao veoma visoko, a sada isto želi napraviti i sa Honor podbrendom i već su odradili odličan posao.

Ove sedmice predstavljena su dva nova modela, a u pitanju su Honor 20 i Honor 20 Pro, koje posebno ističu četverostruka kamera na pozadini i Kirin 980 čipset koji ih pokreće.

Honor 20 Pro imat će fantastičan set kamere na pozadini. Svakako se ističe glavna kamera od 48 MP-a, koja dolazi sa najbržim otvarom blende ikada – f/1.4. Stoga će dobijati i čak 60% više svijetlosti u odnosu na f/1.8. Također, ova kamera ima optički i elektronički stabilizator slike. Pored glavne tu je i telephoto kamera od 8 MP-a sa 3x optičkim i 5x hibridnim zoom-om, a posjeduje i OIS koji je vitalan za slikanje dalekih objekata i portreta sa nedostatkom svijetlosti.

Ukoliko pak želite nešto što se nalazi veoma blizu telefona, za to će biti zadužena macro kamera (prva ovakve prirode koju vidimo na telefonima). Dolazi sa senzorom od 2 MP-a i moći će praviti fotografije na 4cm udaljenosti. Konačno, tu je i ultra wide-angle kamera od 16 MP-a.

S prednje strane uređaja je selfie kamera od 32 MP-a, skrivena unutar “punch hole” na LCD displeju veličine 6,26 inča. Kao što smo prije pomenuli, Honor 20 Pro pokretat će Kirin 980 čipset, a na raspolaganju će imati i 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije za skladištenje podataka. Snagu će crpiti iz baterije kapaciteta 4000 mAh. Početna cijena uređaja trebala bi biti oko 600 eura.

Model Honor 20 imat će manje razlike u odnosu na prethodnika. Tako će blenda glavne kamere biti nešto sporija (48 MP f/1.8), macro i ultra wide kamere su iste, ali telephoto kameru će zamjeniti depth senzor.

Displej je isti, sa istom selfie kamerom. Kirin 980 čipset će pokretati i ovaj model, ali će imati 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Ovaj model imat će nešto slabiju bateriju od 3750 mAh, a početna cijena bi mu trebala iznositi 500 eura.
Komentariši