Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Poznati detalji HTC U Play uređaja!

Telefoni.ba

Poznati detalji HTC U Play uređaja!

Čekanje je gotovo – HTC je konačno otkrio detalje o svojim novim telefonima – HTC U Ultra i HTC U Play modelu. HTC U Ultra dolazi sa 5,7 inčnim ekranom i više je phablet.

HTC U Play je nešto manji i više pristupačniji uređaj. Njegov ekran je 5,2 inča i dolazi sa HTC Sense Companion. Tu je i AI asistent koji dolazi sa 4 aktivna mikrofona koji će vam pomoći da otključate vaš telefon sa glasovnim komandama, odražavanja vaših svakodnevnih obrazaca i davanja prijedloga o vašem dnevnom redu.

gsmarena_003

Ali, hajde da pričamo o dizajnu – HTC U Play ima aluminijsko “tijelo” koje se savršeno uklapa sa prednjim staklom. Veća “sestra” U Ultra ima Limited Edition safir staklo koje će nedostajati na U Play modelu.

Tu je još nešto što nedostaje – a to je 3.5mm priključak za slušalice. Ipak, HTC obećava personalizovano zvučno iskustvo kroz USonic tehnologiju koja je ugrađena u slušalice i koja savršeno prilagođava zvuk vašim ušima.

gsmarena_002

Dalje, HTC U Play posjeduje MediaTek Helio P10 čipset i bateriju od 2.500mAh-a. Uređaj će doći u dvije verzije – jedna sa 32GB interne memorije i 3GB RAM-a, a druga sa 64GB interne memorije i 4GB RAM-a. Obje kamere na telefonu su od 16MP sa rezolucijom BSI senzora od 1 μm piksela i F / 2.0 otvorom. Nažalost U Play uređaj se ne podudara sa U Ultra modelom u smislu operativnog sistema i doći će sa Android Marshmallow 6.0.

htc-u-play-blue-pink1

Još uvijek ništa nije poznato o datumu dostupnosti i cijeni HTC U Play uređaja.
Komentariši