Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Oppo Find X: Ovaj uređaj mijenja svijet smartphona

Telefoni.ba

Oppo Find X: Ovaj uređaj mijenja svijet smartphona

Kineska kompanija Oppo predstavila je svoj prvi “pravi” flagship model, ali kada vidimo Find X smartphone i sve inovacije koje s njima dolaze, onda nam definitivno nije žao što smo toliko dugo čekali na prvi flagship ovog proizvođača.

Definitivno najupečatljiviji detalj na Find X modelu jeste “pop-up” kamera (selfie+dual kamera na pozadini). Naime, kada pogledate ovaj smartphone, onako “na prvu” vam se čini da dolazi bez ijedne kamere, jer su one skrivene iza pokretnog dijela u gornjem predjelu telefona. Kompletan gornji dio smartphona se pomjera i krije dual kameru na pozadini, te selfie kameru na prednjoj strani uređaja.

Naravno da ovo nije jedina zanimljiva odlika ovog flagship modela, jer je Oppo Find X smartphone kod kojeg 92,25 % prednje strane uređaja čini displej, koji ima dijagonalu veličine 6,4 inča. AMOLED ekran je s desne i lijeve strane zakrivljen, tako da iako je ogroman, opet je dosta ergonomski napravljen i lagan za upravljanje čak i jednom rukom.

Find X dolazi bez skenera otiska prsta, ali zašto bi ga i imao kada su uveli novi način zaštite i zaključavanja uređaja sa 3D skenom lica. Inžinjeri Oppo kompanije garantuju da je mogućnost pogreške kod 3D skeniranja lica 1 na prema milion.

Inače, uređak je smješten u kućište od metala i stakla, a pokretat će ga Snapdragon 845 čipset sa octa-core procesorom. Na raspolaganju će imati 8 GB RAM, te će se moći birati između dvije verzija sa 128 ili 256 GB interne memorije. Find X će snagu crpiti iz baterije kapaciteta 3730 mAh, uz VOOC brzo punjenje baterije.

U nastavku pogledajte i kako je poznati youtube kanal Unbox Therapy sa oduševljenjem predstavio ovaj smartphone, doduše inženjersku beta verziju (koja je praktično ista kao i model koji je predstavljen).
Komentariši