Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Očekujemo li i iPhone 6c?

Telefoni.ba

Očekujemo li i iPhone 6c?

Već duže vrijeme internetom kruže glasine kako će Apple osim iPhonea 6s i njegove veće Plus varijante ove godine predstaviti i jeftiniji model – iPhone 6c. Nakon što je Apple prošle godine preskočio jeftiniju varijantu iPhonea, ove godine se očekuje njegov povratak.

Prema nekim informacijama Foxconnova tvornica koja je zadužena za proizvodnju ovih pametnih telefona je zaposlila dodatne radnike koji navodno rade na sastavljanju tri nova Appleova modela.

Specifikacije iPhonea 6c još uvijek nisu poznate, ali kruže glasine kako bi ovaj model mogao imati zaslon od 4 inča, zatim podršku za Touch ID i Apple Pay. Što se tiče Force Touch-a koji će se nalaziti na skupljim modelima, o tome nema još nikakvih informacija.

Touch ID je prvi put predstavljen na iPhoneu 5s prije dvije godine, no tadašnja jeftinija verzija 5c nije imala ovu mogućnost. S obzirom na to da Force Touch tehnologija znatno poskupljuje proizvodnju, postoje velike šanse da ova tehnologija bude ugrađena samo na iPhone 6s / 6s Plus, dok će model 6c biti za istu uskraćen.

Predstavljanje nove generacije iPhonea je zakazano za 9. septembar, a trebao bi imati A9 procesor, 2 GB radne memorije, poboljšanu 12 MP kameru, Force Touch i Touch ID tehnologiju.
Komentariši