Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Nove Samsungove zvijeri Galaxy Note 5 i Galaxy S6 Edge+ zvanično najavljene za 13. august

Telefoni.ba

Nove Samsungove zvijeri Galaxy Note 5 i Galaxy S6 Edge+ zvanično najavljene za 13. august

Samsung Galaxy Note 5 stiže 13. augusta, zajedno sa unaprijeđenom verzijom Galaxy S6 Edge telefona, koji će se zvati Galaxy S6 Edge+. Telefoni će nakon toga produžiti na IFA sajam u Berlin, gdje će se po prvi put testirati.

Budući da je fotografije koje su procurile u javnost postavio poznati leaker Ivan Blas, koji do sada nije mnogo griješio kada su telefoni u pitanju, možemo biti gotovo sigurni da će uređaji zaista ovako i izgledati. Pogledajte slike u galeriji:

Samsung Galaxy Note 5 dolazi sa smjelijim dizajnom, kapacitivne tipke su skoro dva puta veće od onih na Galaxy S6 edge+ modelu. Biće dostupna i S-Pen olovka za koju se još uvijek ne zna da li će na vrhu imati dugme ili ne. Međutim, podrška za SD kartice je izostala.

Note 5 će imati ekran od 5.66 inča, a za njegove performanse će biti zadužen čip Exynos 7420. Među ostalim specifikacijama su i 4GB RAM-a, memorija od 32GB te glavna kamera od 16MP i prednja od 5MP.

Galaxy-S6-build-quality-1940x1454

 

Što se tiče novog Galaxy S6 edge+, GSM Arena navodi da je to zapravo S6 edge na “steroidima” kada je riječ o dizajnu. Sitni detalji kao i dimenzije uređaja nam ustvari otkrivaju da se radi o novom modelu.

Prodaja će startati ovog mjeseca, a cijena će vjerovatno biti oko 700 eura. Otpakivanje oba telefona biće prenošeno uživo preko Samsung Galaxy YouTube kanala u svim regionima svijeta.


 
Komentariši