Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Microsoft Lumia 950 XL ima tečno hlađenje i detekciju lica

Telefoni.ba

Microsoft Lumia 950 XL ima tečno hlađenje i detekciju lica

Microsoft je izbacio dva nova telefona, Lumiu 950 XL i jeftiniju verziju Lumiu 950. Ono što izdvaja oba uređaja u svijetu smartphona jeste tečno hlađenje kučišta i svih unutrašnjih komponenti. Uređaji posjeduju Glance ekran koji veoma malo troši bateriju, te senzore za otključavanje telefona detekcijom lica, tačnije skeniranjem vaših očiju. Ovo su prvi smartphoni koji dolaze sa Windows 10 operativnim sistemom.

Tečno hlađenje uređaja osigurava da se oni ne zagrijavaju čak ni pri velikim opterećenjima procesora, što je posebno važno za Lumiu 950 XL koja dolazi sa Qualcommovim octa – core Snapdragon 810 čipsetom za kojeg je poznato da se zna zagrijati pri velikim naporima. Ovaj telefon posjeduje OLED Quad HD ekran od 5,7 inča sa osjetljivošću od 518 piksela po inču, dok Lumia 950 dolazi sa 5,2 inčnim Quad HD ekranom sa osjetljivošću od 564 piksela po inču, a ovaj model pokreće hexa – core Snapdragon 808.

Oba uređaja posjeduju 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije uz mogućnost proširenja memorije micro SD karticom, te dolaze sa kamerama od 20 MP sa Carl Zeiss optikom, trostrukim LED flashom, i optičkom stabilizacijom slike, dok će korisnici selfi fotografije moći praviti sa kamerom od 5 MP. Već smo ranije u najavama pisali da će Lumia imati mogućnosti konektovanja na tzv. Microsoft Display Dock, koji posjeduje USB i micro USB ulaz i može se konektovati na neki eksterni ekran.

Ideja je, kako je Microsoft najavio, da se ova dva smartphona koriste kao “mali” računari, na kojima će se moći koristiti Windows 10 univerzalne aplikacije poput Excela i nekih drugih. Prodaja ovih telefona počinje narednog mjeseca, a za Lumiu XL 950 kupci moraju izdvojiti 649 dolara, dok će jeftinija Lumia 950 koštati 549 dolara.

 

 
Komentariši