Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

iPhone 6 Plus se zapalio i zamalo izazvao veći požar

Telefoni.ba

iPhone 6 Plus se zapalio i zamalo izazvao veći požar

Popularna američka televizija NBC prenijela je informaciju o zapaljenju iPhone 6 Plus uređaja na Floridi. Naime, s njima je ovaj događaj podijelila jedna korisnica iPhona, koja kaže kako je nju i njenog supruga usred noći probudio plamen iz iPhona 6 Plus, koji se nalazio na noćnom ormariću.

“Lice mi je bilo blizu telefona i čim se zapalio to me probudilo. Doslovno je vatra izlazila iz uređaja. Srećom, pa nemam tvrd san”, rekla je ova gospođa u svojoj izjavi.

Njen suprug se također probudio i majicom ugasio plamen, a prema njihovim riječima da se nisu probudili vjerovatno bi vatra zahvatila i zavjese. Nakon ovog slučaja, javio se još jedan nezadovoljni korisnik koji je rekao kako mu se telefon prvo nije mogao puniti jedno veče, a zatim se sutradan baterijala “napuhala”, međutim telefon se nije zapalio.

Inače, prethodno pomenuti iPhone 6 Plus koji se zapalio, bio je star dvije i pol godine.

“Hvala vam što ste nam skrenuli pažnju na ovaj slučaj. Mi ćemo istražiti šta je razlog kvara”, ispred Applea su se obratili povodom zapaljenja uređaja, te su obećali da će gospođi čiji se iPhone 6 Plus zapalio omogućiti zamjenu, odnosno uplatiti 750 dolara na njen račun, čim im donese ugljenisani telefon.

Svakako da iz ovog možemo svi izvući pouku, a to je da telefone pred spavanje ostavimo van svog kreveta, odnosno na neko mjesto gdje bi u slučaju da dođe do zapaljenja, ne bi bilo opasnosti po širenje požara. jer bez obzira na proizođača uvijek postoji mala mogućnost da zbog pregrijavanja baterije uređaja dođe i do vatre.

I još jedno veoma bitno upozorenje. Ukoliko je došlo do ispupčenja vaše baterije, treba da je zamjenite ODMAH!
Komentariši