Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Huawei prodao preko 100 miliona telefona u 2017.!

Telefoni.ba

Huawei prodao preko 100 miliona telefona u 2017.!

Huawei žari i pali! Kineski proizvođač Android telefona je prodao više od 100 miliona uređaja – i to samo uprva tri kvartala ove godine. Zapravo, čak su nadmašili i Apple kao drugi na listi svjetskih proizvođača telefona u Junu i Julu. Iako su to inače spori mjeseci prodaje za Apple, s obzirom da korisnici već čekaju nove uređaje, svejedno je impresivan uspjeh koji Huawei je uspio za tako kratko vrijeme.

Ovo je bio naš plan sve vrijeme. Nedavno smo rekli da želimo izdati i savitljivi telefon u narednoj godini.

Tokom intervjua o novim uređajima, generalni direktor Huawei-a je izjavio da ne nišane samo Apple nego i Samsung:

Definitivno ćemo ih nadmašiti. To je naša sudbina. Možda nisam skroman, ali niko nas ne može zaustaviti.

Teško se protiviti toj izjavi, s obzirom da je za veoma kratko vrijeme Huawei ostvario nevjerovatan uspjeh na svjetskom nivou, a isti se još uvijek nastavlja i raste. Domaće, kinesko tržište su već osvojili, a njihova srednja klasa telefona već vlada i Evropom i drugim azijskim zemljama. Huawei je u međuvremenu povećao svoje napore u segmentu srednje i visoke klase telefona, pa su Mate i P serije Huawei telefona sve privlačniji kupcima. A kako nebi i bili, kada za znatno nižu cijenu nude ono što Apple i Samsung naplaćuju previsokim cijenama. Nastoje širiti svoje tržište, a sljedeći potez je dostizanje vrha u SAD-u.

Sa preko 10000 naših radnika u razvoju i istraživanju, očekujemo da osvojimo kupce visoke klase telefona, jer je veća zarada u tom segmentu.

Kineska kompanija nastavlja da nas impresionira. Jedva čekamo da vidimo šta je sljedeće!
Komentariši