Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

HTC predstavio U11 EYEs smartphone sa dual kamerom za selfije

Telefoni.ba

HTC predstavio U11 EYEs smartphone sa dual kamerom za selfije

HTC je nastavio trend sa izduženim ekranima na svojim smartphonima, pa tako nakon U11+ modela iz novembra prošle godine dolazi HTC U11 EYEs sa velikim ekranom rezulucije 18:9 veličine 6 inča.

Telefon će pokretati Snapdragon 652 čipset, a jedna od glavnih karakteristika svakako je dual kamera sa prednje strane uređaja. Za što bolje selfie fotografije udružit će se dvije kamere rezolucije po 5 MP-a, dok primarna kamera na pozadini dolazi sa 12 MP, a riječ je Ultrapixel OIS kameri, koja će moći snimati i usporene video snimke u rezoluciji od 1080p, sa brzinom od 120 frejmova po sekundi.

Dual kamera na prednjoj strani u biti predstavlja “oči” ovog smartphona stoga i u nazivu uređaja stoji EYEs, a kamera će se koristiti i prilikom Face Unlock sistema otključavanja telefona.

HTC U11 EYEs na raspolaganju će imati 4 GB RAM-a, te 64 GB interne memorije uz mogućnost proširenja iste putem microSD kartice, a snagu će crpiti iz baterije kapaciteta 3930 mAh. Očekuje se da će cijena uređaja iznositi oko 410 eura.Related articles

Komentariši