Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

HTC ostvario najnižu zaradu u posljednjih 13 godina

Telefoni.ba

HTC ostvario najnižu zaradu u posljednjih 13 godina

HTC je prijavio ukupnu zaradu od 99.69 miliona dolara za August. To je najniža cifra koju su ostvarili u posljednjih 13 godina. Ujedno, to je 51.5% pad u odnosu na prethodni mjesec, a 54.4% u odnosu na prošlu godinu.

Potražnja za njihovim flagship modelom, HTC U11, je dosegla vrh već u Julu, što je rezultiralo padom isporuka tokom Augusta. Međutim, HTC navodi kako mjesečni učinak ne mora obavezno utjecati na tekući kvartalni trend. Još uvijek su optimistični po pitanju ukupnih isporuka za treći kvartal 2017. godine. Napominjemo, u Septembru HTC počinje sa isporukom Pixel telefona Google-u.

HTC-ova ukupna zarada za prvih osam mjeseci 2017. godine iznosi približno 1.32 milijardu dolara što čini 14.4% pada u poređenju na prethodnu godinu.

U međuvremenu, HTC je navodno stupio u finalne korake pregovora sa Google-om za prodaju svog Smartphone poslovanja, javlja kineski Commercial Times. Google trenutno razmatra opcije da li da postane strateški partner ili kupi HTC smartphone branšu, s tim da takav dogovor ne bi uključivao Vive VR branšu.
Komentariši