Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

HTC će u 2018. godini lansirati 5 ili 6 novih telefona, vratiti dual kamere

Telefoni.ba

HTC će u 2018. godini lansirati 5 ili 6 novih telefona, vratiti dual kamere

HTC će u narednoj godini da se ponovo pridruži trendu dual kamera. Da, dobro ste pročitali: Ponovo. Taiwanska firma će ponovo probati sa implementacijom dual kamera na svoje telefone, nakon što je većina drugih proizvođača to uradilo tokom posljednjih par godina. HTC je prvi krenuo sa dual kamera principom i to na modelu EVO 3D, ali taj princip tada nije zaživio. Međutim, dao je priliku industriji mobilnih telefona da vidi šta je moguće uraditi.

Danas, većina proizvođača stavljaju dual kamere, ali HTC je, kako se čini, prvi imao tu ideju. Sljedeće godine će ova firma ponovo vratiti dual kamere na svoje telefone, kako je izjavio predsjednik kompanije Chialin Chang. Jedino preostaje da istraže na koji način će to uraditi pravilno.

Uspjeli su samo izdati dvije generacije dual-kamera telefona prije nego što su odustali od te tehnologije. Vidjećemo kako će izgledati vraćanje na tržište ovog giganta, koji je u posljednje vrijeme prošao kroz dosta loše periode – kako prodaje, tako i proizvodnje i popularnosti njihovih telefona.

Najavili su proizvodnju pet ili šest telefona u 2018. godini. Predviđamo da će se raditi o uređajima srednjeg ranga, s obzirom da su U11, U11+ i U Ultra namijenjeni premium kategoriji. Na to sve, možemo se nadati da će činjenica da je Google kupio mobilnu diviziju HTC-a imati pozitivne efekte na obje kompanije, te da ćemo dobiti odlične HTC telefone, ali i Pixel telefone bez grešaka i problema koje su do sada imali.
Komentariši