Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Google Maps donose nove, obojene ikone za lakšu navigaciju

Telefoni.ba

Google Maps donose nove, obojene ikone za lakšu navigaciju

Ako ste se do sada teže snalazili u korištenju Google Maps aplikacije, pogotovo kada se nalazite u nekom novom i nepoznatom mjestu, pružite ovoj aplikaciji još jednu šansu.

Naime, nova verzija mapa sada dolazi sa novim i obojenim ikonama, koje će vam olakšati pronalaženje ključnih tačaka u vašoj blizini. Cijeli interfejs Google Mapa je izmijenjen i poboljšan, kako bi korisnicima bilo lakše koristiti ovaj servis.

Bez obzira da li koristite Google Mape pri vožnji, navigaciji ili iz dosade tražeći nova mjesta, sada će vam to biti olakšano jer će biti posebno naznačene lokacije koje vas zanimaju. Na primjer, benzinske pumpe su sada jasnije naznačene pri navigaciji.

Još jedna novost je što sada imate nove, obojene ikone koje vam tačnije prikazuju mjesta poput kafića, vjerskih objekata, muzeja i bolnica. Ikone su malo jasnije i upečatljivije, ali imaju i svoje zasebne boje kako biste ih lakše raspoznali. Svaka kategorija ima posebnu boju i prikaz.

Promjene će biti vidljive na Google Mapama, ali i drugim Google servisima u koje su one integrisane kao što su Asistent, pretraga, Earth i Android Auto. Također, uskoro bi se trebale pojaviti i u aplikacijama drugih izdavača, a koje koriste Google Maps API.
Komentariši