Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Evo kako da isključite status aktivnosti na Instagramu!

Telefoni.ba

Evo kako da isključite status aktivnosti na Instagramu!

Jeste li znali da čak i Instagramova DM usluga pokazuje kada ste aktivni? Ne brinite, ako želite, ovu uslugu možete isključiti.

Nisam baš neki expert za društvene mreže, ali nakon posljednje nadogradnje primijetio sam da je u dijelu DM navedeno kada su moji prijatelji bili aktivni. Baš kao i u Facebook Messengeru i ne mogu vam opisati koliko mrzim ovu funkciju. Uglavnom zato što radi prilično loše i u svakom slučaju; trebala bi biti samo moja briga šta radim i kada to radim.

Vjerovatno znate da se ova funkcija ne može isključiti u Messengeru, sve što možete učiniti je isključiti cijeli chat u desktop verziji. Ali čim se prijavite s mobilnog uređaja, bit ćete prikazani kao aktivni. Ali u slučaj Instagrama je drugačije, iako me neće iznenaditi ako i ta funkcija uskoro nestane.

Ako želite isključiti svoj status aktivnosti, morate dodirnuti svoj profil, zatim ikonu zupčanika koja se nalazi na vrhu i onda se pomaknuti prema dole. Potražite ‘Prikaži status aktivnosti’ i isključite ga. Ako se vratite na razgovore, vremenske oznake će nestati i niko neće moći vidjeti vaš status.
Komentariši