Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Dostupna prva prava slika HTC One X10 uređaja!

Telefoni.ba

Dostupna prva prava slika HTC One X10 uređaja!

Kao što smo čuli nešto ranije, HTC planira lansirati novi smartphone srednje klase do kraja marta ove godine i kako saznajemo on će se zvati HTC One X10. Iako smo vidjeli dosta glasina o ovom uređaju nešto ranije, sada imamo i prvu pravu sliku izgleda novog HTC uređaja. Potvrda je stigla od dosta pouzdane osobe koja kaže da se radi o nasljedniku HTC One X9 modela, koji je proizveden prošle godine.

Slika pokazuje telefon sa prednje i zadnje strane, a kako vidimo ima zaštitnu foliju preko ekrana. Sa prednje strane ne postoje fizičke tipke, a na vrhu se nalazi prednja kamera i zvučnik. S desne strane, imamo tipku za uključivanje / isključivanje uređaja i tipke za pojačavanje i smanjivanje.

htc-one-x10

Na zadnjoj strani se može vidjeti da glavna kamera dolazi u kombinaciji sa dvostrukim LED blicem i senzorom otiska prsta koji se nalazi odmah ispod kamere. Uređaj će prema informacijama doći u dvije različite verzije.

Dalje, HTC One X10 će imati 5,5-inčni full HD ekran i pokretat će ga okta-core MediaTek MT6755 procesor (popularno zvani Helio P10) koji radi na 1.9GHz uz Mali T860GPU. Važno je napomenuti da njegov prethodnik dolazi sa nešto boljim Helio X10 procesorom koji radi na 2.2GHz i više. Dakle, sigurno je to da će uređaj biti dosta slična verzija, ali ipak nadograđena.

Ovaj smartphone prema informacijama će imati 3GB RAM-a i 32GB interne memorije, što je slično onome na X9 modelu. Što se kamera tiče, postoje neka značajna poboljšanja. Ovaj uređaj će posjedovati 16,3 megapiksela zadnju kameru i 7,9 megapiksela prednju kameru za super selfije i video pozive. Da podsjetimo, X9 model dolazi sa zadnjom kamerom od 13-megapiksela i 5-megapixela prednjom kamerom.
Komentariši