Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Deseti rođendan Android sistema!

Telefoni.ba

Deseti rođendan Android sistema!

5. Novembra 2007. godine, Android je po prvi put objavljen za šire mase. Taj dan je označio prvi korak prema onome što je Android danas: Najčešće korišten telefonski operativni sistem na svijetu. Prvi i osnovni cilj Android sistema je stvaranje pametnijih i korisnijih uređaja, koji će nam okakšati i unaprijediti svakodnevnicu.

Uključite svoje senzore za nostalgiju i pogledajte video najave prvog izdanja:

 

Poslije ovoga, Android je napredovao nevjerovatnom brzinom. Do danas, vidjeli smo mnoga nova izdanja i verzije, nove funkcionalnosti, dizajn, aplikacije, probleme, ali i uređaje koji “vrte” ovaj sistem, pa osim telefona, Android danas radi i na tabletima, laptopima, računarima, satovima i mnogim drugim uređajima.

Iako je teško tačno odrediti kada je Android nastao, 5. Novembar se smatra njegovim rođendanom, pa je od jučerašnjeg dana Android oficijelno star 10 godina. Neprestana posvećenom Google-a ovom sistemu je za rezultat dobila i veliki uspjeh, te desetine hiljada telefona koji koriste ovaj Operativni Sistem.

Trenutno je aktuelna osma glavna verzija Androida pod nazivom “Oreo”, a već u 2018. nas očekuje i nova verzija sa ključnim imenom “Android P”. Svi smo prvo iskustvo s Androidom imali na različitim verzijama, pa tako se neki od vas sigurno sjećaju Froyo, IceCream Sandwich, KitKat i drugih imena koja su označila vaš prvi Android telefon.

Sretan Rođendan Android sistemu, u nadi da će nastaviti da postaje bolji i bolji svake godine!
Komentariši