Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Apple zvanično predstavio iOS 12, watchOS 5 i tvOS 12

Telefoni.ba

Apple zvanično predstavio iOS 12, watchOS 5 i tvOS 12

Kako se i očekivalo, kada su u pitanju softverski noviteti, Apple je 17. septembra oficijelno predstavio iOS 12, watchOS 5 i tvOS 12.

Nakon nekoliko beta verzija iOS 12 je konačno stigao i doći će na sve modele iPhona sve unazad do iPhone 5S modela iz 2013. godine. Fokusiran je na poboljšanje performansi iPhona, s posebnim akcentom na poboljšanje starijih uređaja (poput iPhona 6).

Kod nekih uređaja, pokretanje aplikacija moglo bi se ubrzati i do 70%. Tu je i novi Siri shortcut za iOS aplikacije. Memoji su tu kao personalizirani Animoji u biti, koje ćete moći kreirati u Messages aplikaciji.

Do Not Disturb oopcija se sada može automatski završiti i to u odnosu na određeno vrijeme, lokaciju ili akciju. Također, dobit će se i više opcija za upravljanje notifikacijama, te su iOS notifikacije grupisane u jednu aplikaciju.

Kada je riječ o novom operativnom sistem za Appleov pametni sat, stigao je update pod nazivom watchOS 5. Novi sistem će sam detektovati kada krenete sa vježbanjem. Tu su i novi izgledi sata, a moći ćete skupljati poene za svaki procenat koji se doda na vaš prsten aktivnosti. Podržane su aktivnosti poput joge i penjanja.

Sa Siri možete razgovarati čim podignete sat u visini usta. Kao i na iOS-u 12, notifiakciej su grupisane u jednoj aplikaciji.
Komentariši