Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Apple mijenja vodstvo na SIRI projektu…

Telefoni.ba

Apple mijenja vodstvo na SIRI projektu…

Nakon što je Siri, popualrni glasovni asistent sa Apple-ovih uređaja, izgubila vodstvo u utrci najboljeg, kompanija je odlučila da promijeni vođu projekta. Siri je ključni proizvod ove firme, pa je Apple teško podnio pad u popularnosti i uspjehu, a zbog odlične konkurencije iz Amazon-a.

Šef softverskog sektora, Craig Federighi, će sada biti zadužen za Siri umjesto dosadašnjeg šefa usluga – Eddy Cue. Promjena je postala javna ove sedmice kroz ažuriranje biografija na uposlenih na Apple-ovoj stranici. Eddy Cue, koji je zadužen za iTunes, Apple Music, Maps i iCloud, je sada preuzeo još dodatnih aktivnosti uz ekipu za kreiranje video sadržaja,  što bi moglo biti osnova za novu streaming uslugu.

Apple je Siri predstavio 2011. godine u iPhone-u, ali su sada izgubili vodstvo od strane glasovnih asistenata iz Amazona i Google-a. Vremenom je popularna Siri postala sve važnija i važnija za Apple-ove uređaje, a s obzirom da će na sljedećem telefonu biti potpuno uklonjena home tipka, te da će HomePod pametni zvučnik također biti upravljan glasovnim komandama, očigledno je da je Siri veoma važna ovoj kompaniji i da će uraditi sve da je drže na vrhu liste glasovnih asistenata.

Samsungov Bixby, koji je također konkurencija za Siri, nudi dublju integraciju nego što je Apple ikada činio. Nudi korisnicima mogućnst upravljanja postavkama i mnogim funkcionalnostima Samsung S8 telefona, što Siri do sada nikada nije mogla. To će predstavljati još jednu poteškoću za Apple, ako žele da budu najbolji.
Komentariši