Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Android 5.1.1 uskoro na Samsung Galaxy S6 i S6 Edge modelima (VIDEO)

Telefoni.ba

Android 5.1.1 uskoro na Samsung Galaxy S6 i S6 Edge modelima (VIDEO)

Nakon osam mjeseci od izlaska Android 5.0 Lollipop operativnog sistema, ova verzija sistema se trenutno nalazi na 12.4% uređaja. Od njih su samo rijetki dobili nadogradnju na Android 5.1.1 koja je u ovom trenutku najnovija verzija.

Među tim uređajima su od sada i  Samsung Galaxy S6 i fascinantni Galaxy S6 Edge koji su počeli preuzimati ažuriranje, što je potvrdio Sammobile, a prvi su na redu korisnici iz SAD-a i njihovog operatera T-mobile.

Android 5.1.1 za Samsung Galaxy S6 i S6 Edge će ispraviti neke od grešaka u sistemu, a trebao bi i poboljšati performanse uređaja. Aplikacija kamere je unaprijeđena i uvedena je opcija za ručno podešavanje ekspozicije, uvedena je opcija slaganja aplikacija po abecedi kao i još neke manje novine u samom sučelju koje možete vidjeti u priloženom videu.

Kao i do sada nadogradnja se šalje putem over the aira, a moguće ga je nadograditi i putem Samsung Kiesa. Dodajmo ovome da nadogradnja iznosi oko 630 mb. Ipak za sada nema potvrde da bi ova verzija Androida trebala riješiti probleme s potrošnjom memorije na nekim uređajima koja je prisutna u Androidu 5.0 i 5.1.
Komentariši