Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

U 2017. godini smo preuzeli preko 26 milijardi aplikacija, a potrošili 325 milijardi sati na njih!

Telefoni.ba

U 2017. godini smo preuzeli preko 26 milijardi aplikacija, a potrošili 325 milijardi sati na njih!

Platforma za analitiku – App Annie – je objavila svoj izvještaj za treći kvartal 2017. godine. Prema tim podacima, korisnici Android i iOS uređaja su preuzeli preko 26 milijardi aplikacija između Juna i Septembra ove godine, što čini 8% povećanja u odnosu na prethodne godine. Impresivno, jer ovaj broj podrazumijeva samo nove instalacije, ne i nadgoradnje ili reinstalacije.

Korisnici su proveli približno 325 milijardi sati na Android aplikacije – 40% više nego prethodne godine. Navodno, razlog tome su LTE mreže, zbog kojih se desilo veliko povećanje upotrebe aplikacija u Indiji, Vijetnamu i Indoneziji.

Aplikacije na iOS-u su također doživjele porast upotrebe. U trećem kvartalu, aplikacije ove platforme su korištene za 8% više nego prethodne godine. Primarna tržišta su i dalje Kina, SAD i Saudi Arabija. App Annie analitičari podsjećaju da je arapsko kraljevstvo nedavno povuklo zabranu messenger aplikacija, pa se očekuje još veći porast.

Kupovina aplikacija je također porasla. Korisnici su potrošili 17 milijardi dolara, a od toga 11 otpada na iOS App Store. Oba App Store-a (Google i iOS) su dostigli 25% povećanja prodaje. Predviđa se da će do 2021. godine korisnici trošiti preko 100 milijardi dolara godišnje na aplikacije.
Komentariši