Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

10 najboljih smartphona u 2017. godini prema izboru korisnika

Telefoni.ba

10 najboljih smartphona u 2017. godini prema izboru korisnika

 

Biti popularan telefon je jedna stvar, a sasvim drugi zadatak je osvojiti srca korisnika. Vrijeme je da pogledamo nazad kroz ovu 2017. godinu i vidimo koje su to telefoni oduševili korisnike širom svijeta.

Prema izboru portala gsmarena.com, odnosno registrovanih korisnika na ovoj sajtu, izabrano je 10 najboljih smartphona za 2017. godinu. Naravno, tu je devet flagship modela, ali je jedan smartphone iz srednje klase uspio stići na listi i to na visoko 2. mjesto.

Krenimo redom. Na poziciji broj deset našao se Xiaomi Mi 6, sa impresivnim izgledom i dual kamerom osvojio je srca mnogih korisnika. Deveto i osmo mjesto pripadaju LG modelima. Tako je G6 završio kao deveti, dok je V30 na osmom mjestu.

Nokia 8 je na 7. mjestu, a Samsung Galaxy S8+ na šestom mjestu. OnePlus 5 je na petoj poziciji, iako je tokom godine ubrzo stigao i OnePlus 5T koji nije završio na ovoj listi. Samsung Galaxy Note 8 je na četvrtoj poziciji, a Sony Xperia XZ uspjela se domoći podijuma i zasjela na 3. pozicijiu.

Na početku smo rekli da je jedan uređaj iz srednje klase telefona na listi, a to je Nokia 6 koja je zauzela 2. mjesto. Konačno, mnogi će se složiti i sasvim zasluženo, na prvom mjestu je Samsung Galaxy S8 sa fenomenalnom kamerom, velikim ekranom i odličnim izgledom.

Dakle, ovako lista izgleda:

1. Samsung Galaxy S8
2. Nokia 6
3. Sony Xperia XZ
4. Samsung Galaxy Note 8
5. OnePlus 5
6. Samsung Galaxy S8+
7. Nokia 8
8. LG V30
9. LG G6
10. Xiaomi Mi 6
Komentariši